Ultima editie tiparita in format pdf

Tăiaţi, după care vă întrebaţi de ce clima a luat-o razna!

Publicat pe 2021-02-12 13:02:56Mihail Marinescu

Cum aveţi grijă de Natură, tot aşa are şi ea, Natura, grijă de voi, oamenilor!

Tăiaţi, oamenilor, tăiaţi! Păi, ce nevoie mai aveţi de oxigen!
După ce defrişaţi, apoi vă întrebaţi că de ce are stratul de ozon găuri, de ce nu mai este aerul respirabil vara, de ce clima a luat-o razna.
Dar, nu-i aşa, mai bine daţi vina pe „încălzirea globală”, pe poluare, cum să nu! Că aşa e cool!
Voi, oamenilor, nu sunteţi vinovaţi cu nimic şi de nimic!
Natura are dreptul să se ocupe de echilibru pe acest Pământ, nu altcineva.
Când se intervine asupra acestui curs firesc, atunci şi Natura răspunde pe măsura faptelor oamenilor. Şi aţi văzut ce... răspunsuri vă oferă.
Uitaţi-vă la trunchiul acesta de copac din imagine, tăiat în bucăţi, aflat în parcul din faţa Halelor Centrale. Nu era nici măcar găunos.
Pe cine deranja acest copac de a fost răpus la pământ?
Tot astăzi, 12 februarie, nişte indivizi se chinuiau, cu topoarele, să scoată din pământ rădăcina unui copac mai mare de pe strada Elena Doamna. Măi, voi aveţi habar câţi zeci de ani, dacă nu chiar sute, îi trebuie unui copac să se dezvolte? Voi, demolatorilor de copaci, ştiţi că aveţi obligaţia să sădiţi alţi copaci în locul celui răpus de voi? Nu vă interesează, că dacă v-ar interesa aţi înlocui buturugile cu vlăstare.
În ritmul ăsta, oamenilor, veţi distruge tot ce mai e natural pe Planeta asta, că vedem că se umblă şi la imunitatea umană, înlocuind imunitatea naturală cu cea artificială! Horror!
Credeţi că este bine ce faceţi? În niciun caz.
Cum aveţi grijă de Natură, tot aşa are şi ea, Natura, grijă de voi!
Este o ecuaţie simplă, pe care omul, considerat modern şi... progresist, pare că nu vrea să o înţeleagă sau să o aplice.