Ultima editie tiparita in format pdf

Elevii sunt primiţi, din nou, la şcoală, dar nu oricum!

Publicat pe 2021-02-09 12:15:58Mihail Marinescu

Chiar dacă sunt, aparent, sănătoşi, copiii sunt obligaţi să stea cu măştile pe faţă ore întregi, ceea ce poate să constituie un abuz asupra inocenţei lor.

După multe luni de stat cu ochii în ecranul laptopului sau a PC-ului, pentru şcoala online, elevilor li s-a permis a se întoarce în bănci, în unităţile de învăţământ, astăzi, 8 februarie.
Bineînţeles că, odată cu revenirea copiilor la şcoală, nu puteau lipsi „protocoalele” din cadrul restricţiilor, restricţii ce par a fi tot mai abuziv folosite.
Chiar dacă s-a renunţat la ipocrita decizie cu distanţarea fizică, copiii sunt obligaţi a sta la ore cu măştile pe figură, oferindu-se o imagine sinistră, de parcă ne-am afla în şcolile din China comunistă!
Avem de aface cu o pervertire a copiilor, a inocenţei copiilor! Este inuman să îi obligi pe copii să poarte aşa ceva atât de mult timp. Îi obligi să îşi inspire propria umiditate ce se formează în jurul căilor respiratorii din cauza acoperirii nasului şi gurii, ceea ce este toxic pentru organism.
Omul trebuie să inspire oxigen, nu dioxidul de carbon şi impurităţile pe care organismul le elimină prin expiraţie.
Părinţii ar trebui să facă front comun pentru a cere, cel mai bine ar fi în Instanţă, anularea ordinului ce obligă elevii să poarte „botniţa” la gură.
Duminică, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, a fost din nou zi de protest organizat împotriva restricţiilor din şcoli, dar cine să audă glasurile disperate ale părinţilor!

Multe dubii asupra Formularului de exprimare a consimţământului. Părinţi, nimeni nu trebuie să se atingă de copiii voştri!

Guvernanţii, în schimb, au venit cu pretenţia ca părinţii să completeze un formular ciudat. Este vorba despre „Formularul de exprimare a consimţământului”, în care părintele sau tutorele legal este pus să bifeze dacă doreşte ca al său copil să fie testat antigen în prezenţa sau în absenţa părintelui/ tutorelului legal!
De asemenea, semnatarul formularului trebuie să îşi scrie şi datele cu caracter personal, date care vor intra în baza de date a şcolii şi a DSP-ului, ceea ce reprezintă o mare ciudăţenie.
Uitaţi cum „sună” formularea: „Declar prin prezenta că sunt de acord cu utilizarea şi prelucrarea datelor mele cu caracter personal de către cabinetul medical din cadrul unității de învățământ preuniversitar................................... , inclusiv pentru transmiterea datelor la Direcția de Sănătate Publică/Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, rezultate din prezentul consimțământ depus voluntar la unitatea de învățământ....................................”.
Un astfel de document este neconstituţional, doamnelor şi domnilor! Ce rost are ca DSP-ul să îţi ştie ţie, ca părinte, datele personale, adresa de acasă, CNP-ul, numele copilului etc.?
Ok, este bine că se cere acordul părintelui, dar de ce toate aceste formulare şi cerinţe?
Ce treabă are o instituţie ca DSP cu adresa de acasă a părinţilor?
Direcţia de Sănătate Publică ar trebui să poarte grija medicamentelor, ca ele să nu lipsească din farmacii, nu să ştie unde locuiesc părinţii copiilor depistaţi "pozitiv" la testele alea ciudate cu beţişorul!
Dar, până când părintele vine la şcoală, ce se întâmplă cu copilul respectiv? Este izolat într-o clasă sau într-un loc de parcă ar reprezenta un pericol public? Horor!
Întrebări, întrebări, pentru că există probabilitatea ca unele cadre didactice, dar şi cadre medicale din DSP-uri, să comite anumite abuzuri asupra copiilor, interpretând în fel şi chip „regulile”.
Într-o societate normală şi democratică, autorităţile nici nu trebuie să aibă această... autoritate asupra oamenilor. Riscăm, astfel, ca şcolile să aibă caracter de şcoală de corecţie, sau mai rău?
„Rezolvarea” asta agresivă şi totalitară (ca să nu spunem „chinezească”) a unor lucruri nu este deloc benefică pentru Democraţie şi nici pentru sănătatea poporului.

Unde sunt testele rapide anticorpi? Unde sunt medicamentele ce s-au dovedit că vindecă bolnavii de covid? Aşa avem grijă de sănătatea oamenilor, promovând doar restricţii şi formulare de consimţământ?
Autorităţile, dacă ţineau atât de mult la sănătatea oamenilor, trebuiau să lase în farmacii testele rapide anticorpi, pentru că acele teste sunt foarte uşor de făcut şi nu trebuie să ai vreo pregătire în domeniu medical pentru asta.
Unde sunt medicamentele care vindecă de covid, domnilor? De ce au fost ele, medicamentele, „ascunse”?
Unde este hidroxoclorochina? Unde este Ivermectina? Aşa ştiţi să preţuiţi sănătatea oamenilor?
Totodată, tot poporul trebuia să aibă acces gratuit la testele rapide, nu să se facă în aşa fel încât să se îmbogăţească anumite cabinete medicale! Ce contează mai mult, sănătatea sau marketingul?
Testele rapide anticorpi sunt tot mai cerute în Vestul Europei, însă la noi, în România, ele sunt scoase din farmacii! Se pune accentul pe testele rapide cu antigen, dar acestea sunt foarte nesigure, după cum recunosc şi specialiştii.
MedLife atenţionează asupra unor posibile riscuri pe care şi le asumă pacienţii care recurg la testele rapide pentru diagnosticul infecţiei cu SARS-CoV-2. Potrivit reprezentanţilor MedLife, aceste teste au o sensibilitate de doar 60% şi pot duce în eroare mai ales pacienţii asimptomatici.
Compania a realizat un studiu observaţional cu un astfel de test utilizând drept comparare RT-PCR realizat la nivel de grup, potrivit HotNews.ro.
Aşadar, de ce autorităţile române insistă cu acest gen de teste?
Cum este posibil să iei nişte decizii asupra unui copil, dar şi asupra unei populaţii, pe baza unor teste care oferă o asemenea nesiguranţă în rezultate?
De ce faceţi asta?