Ultima editie tiparita in format pdf

Elevii şi profesorii cu simptome specifice covid vor fi testaţi cu teste antigen!

Publicat pe 2021-02-05 16:42:29Mihail Marinescu

De ce se insistă cu testele antigen din moment ce oferă multe rezultate fals pozitive şi de ce nu se apelează la testele rapide anticorpi?

Elevii vor fi testaţi numai dacă părinţii vor accepta aşa ceva.

Atenţie, directori de şcoli şi de DSP-uri, să nu comiteţi abuzuri!

Atâţia şi atâţia medici de renume, specialişti în domeniul virusologiei, tot spun că testele PCR nu sunt cele mai potrivite pentru a diagnostica pe cineva de covid şi iată că al nostru Guvern nu ţine cont de aceste indicaţii şi tot pe aceste teste se bazează. Până şi instituţia aia globalistă, OMS, recunoaşte că testele antigen PCR nu sunt cele mai potrivite pentru covid.
Ministrul Sănătăţii, celebrul Vlad Voiculescu, spune că elevii care au „simptome specifice covid” (sunt vreo 19 simptome dacă nu ne înşelăm, printre care şi diareea!) vor fi supuşi testării cu teste antigen dacă părinţii îşi vor da acordul.
Bine că măcar are bunul simţ să nu introducă obligativitatea în acest sens şi lasă ca decizia să aparţină părinţilor.
Totuşi, nu se specifică şi cine plăteşte pentru aceste teste.
Reamintim că, în ţările din Vestul Europei, de acolo de unde se tot ia lumină, guvernele au dat posibilitatea cetăţenilor să se testeze gratuit!
Cel mai bine ar fi, pentru elevii sau profesorii care vor avea simptome, să se testeze cu testele rapide anticorpi, alea de au fost scoase din farmacii cu câteva zile înainte de sosirea în ţară a vaccinului Pfizer!
Nu înţelegem de ce se insistă cu testele antigen!
Nu am vrea să credem că sunt preferate pe motiv că oferă o rată mare de nesiguranţă!
MedLife atenţionează asupra unor posibile riscuri pe care şi le asumă pacienţii care recurg la testele rapide pentru diagnosticul infecţiei cu SARS-CoV-2.
Potrivit reprezentanţilor MedLife, aceste teste au o sensibilitate de doar 60% şi pot duce în eroare mai ales pacienţii asimptomatici. Compania a realizat un studiu observaţional cu un astfel de test utilizând drept comparare RT-PCR realizat la nivel de grup, potrivit HotNews.ro.
E, ce mai spui domnule ministru?