Ultima editie tiparita in format pdf

Alt ministru, aceleaşi „scenarii”!

Publicat pe 2021-02-02 13:29:54Mihail Marinescu

Ministrul Educaţiei anunţă că elevii şi profesorii cu vulnerabilităţi medicale sau cu simptomatologie respiratorie nu au voie la şcoală! Ei trebuie să stea în casă şi să facă şcoală online! Aberant!
Ce nu ştie ministrul este că, în această categoria, se încadrează şi cei cu astm.
Ce vină au aceştia că destinul lor este să sufere de aceast boală?
Nu mai se respectă dreptul la învăţătură pentru toţi copiii, conform Constituţiei României?

Se redeschid sau nu se redeschid şcolile şi dacă da în ce conduţii? Sunt întrebări pe care elevii, profesorii şi părinţii şi le adresează acum, cu câteva zile înainte de data de 8 februarie, dată anunţată de guvern, cu ceva timp înainte, ca fiind probabilă pentru revenirea la învăţământul faţă în faţă, prin unele locuri.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, face exact ce făcea şi Anisie, promovând „scenarii”! Nimic nou sub Soare!
Scenarii după scenarii, toate sub egida „pandemiei de covid”. Nimic nu mai poţi face fără a ţi se băga în cap restricţii şi proceduri aberante! Ministrul a spus ieri că elevii şi profesorii cu vulnerabilităţi medicale sau cu simptomatologie respiratorie (vedeţi ce termeni interesanţi foloseşte, ca să atingă emoţional omul!) trebuie să aibă asigurat învatământul online.
 Aşadar, dacă îţi curge nasul sau dacă strănuţi trebuie să stai acasă, în online, că cică ai avea covid!
Un aspect pe care se cuvine a-l evidenţia este că, în categoria persoanelor care au simptomatologie respiratorie, se încadrează şi cei care suferă de astm.
Nu mai se respectă dreptul la învăţătură pentru toţi copiii, conform Constituţiei României? De ce se comit discriminări?
De unde le vin asemenea idei acestor oameni?

Unde e gripa sezonieră? A fost înlocuită cu covidul?
Păi, domnule ministru, chiar şi până să apară acest covid, oamenii care erau gripaţi nu se prezentau la şcoală, că ştiţi foarte bine, chiar de pe vremea când aţi mai fost ministru, în Guvernul Ponta, câte probleme făcea gripa sezonieră prin şcoli!
Erau şcoli cu mulţi elevi care stăteau acasă, din cauza gripei, dar nimeni nu se mai agita atunci pe la TV să emită ordine de genul „Staţi în casă”!, „Purtaţi mască”, „Nu aveţi voie să vă apropiaţi de alţi oameni”, „Faceţi şcoală online”! etc.
Aha, acum nu mai e gripa sezonieră, este covid! Un virus gripal ce a fost ridicat la rang de ideologie, din păcate, la nivel global! Vă mai aduceţi aminte, oameni buni, cum se spunea prin toamna anului trecut, cum că şcolile ar fi cele în care se împrăştie covidul?
Ce au făcut marii gânditori ai ţării? Au închis şcolile!
Ce s-a întâmplat după ce au închis şcolile? A crescut numărul de „cazuri”!
Păi, atunci, ce ar merita cei care au declarat atunci aberaţiile alea despre ce fac şcolile?
În aceste condiţii, mai aveţi, oameni buni, încredere în cei care decid soarta poporului în această perioadă?
Domnul ministru a mai spus o chestiune ciudată ieri, tot în cadrul scenariilor sale, anume că statul este dator să asigure învăţare/ predare online acelor elevi „care au aparţinători în familie cu vulnerabilităţi medicale certificate”!
Până acum de ce nu s-a asigurat aşa ceva, că vedem cifra cu elevii care nu şi-au putut încheia situaţia şcolară pe primul semestru din pricina faptului că nu deţin aparatură pentru online?
Este vorba despre 65.000 de elevi ce fac parte din această categorie, faţă de 15.000 câţi erau de obicei!
Sunt cifre prezentate chiar pe site-ul ministerului (edu.ro).