Ultima editie tiparita in format pdf

Propagandă pentru vaccinul străin, ignoranță pentru vaccinul românesc!

Publicat pe 2020-12-28 21:54:22Mihail Marinescu

Cercetători români au reușit să dezvolte un vaccin anticovid inovator, dar nu primește nici finanțare pentru testări și nici atenție mediatică așa cum are parte vaccinul ce a fost adus recent în România

De ce un vaccin anticovid produs de o corporație străină are parte de o asemenea propagandă în România din moment ce și cercetătorii români, de la centrul OncoGen din Timișoara, au dezvoltat un vaccin anticovid? De ce vaccinul românesc nu primește finnanțare suficientă pentru etapele de testare?
Așa cum am fost „bombardați” cu sfaturi despre purtatul măștilor și spălatului pe mâini, tot așa se practică acum cu vaccinul produs de Pfizer.
Pe orice program TV ai comuta telecomanda, peste tot ai parte de vorbe frumoase despre „vaccinul minune”, de parcă s-ar fi urmărit să se eclipseze importanța Crăciunului.
Apropo, vaccinul a fost adus în țară chiar de Crăciun! Ce coincidență!

Vaccin ce se administrează sub formă de picături sau spray nazal
Haideți să revenim la vaccinul dezvoltat de Centrul OncoGen din Timișoara.
Prof.univ.dr. Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale din România și coordonatorul Centrului OncoGen din Timișoara, a declarat, pentru G4Media.ro, că instituția dezvoltă un vaccin anti-Covid foarte ușor de administrat și care ar putea oferi imunitate chiar pe viață, însă nicio autoritate din România nu este interesată măcar să întrebe despre ce este vorba. Institutul Cantacuzino, care are cei mai buni specialiști din România în domeniul vaccinurilor, a semnat un acord de colaborare cu OncoGen.
„Am spus că nu este un vaccin tradițional, nu se bazează pe anticorpi. Noi lucrăm de 3-4 ani la un vaccin personalizat în cancer, care dă un răspuns celular, nu un răspuns cu anticorpi. Ne-am gândit să facem vaccinul mai ușor de acceptat, adică sub formă de picături sau spray intranazal. În plus, se poate produce în țară. Niște picături putem face și noi. Mai mult, rezistă în frigider sau la temperatura camerei. Nu are nevoie de lanț de frig, de doctori. Noi am trimis această propunere”, a spus prof.univ.dr. Virgil Păunescu pentru sursa citată mai devreme.

De câți bani este nevoie pentru etapele de testare
OncoGen s-a asociat cu Institutul Cantacuzino și a obținut finanțarea de 700 de mii de euro, care este pentru doi ani – 200 de mii în 2020 și restul în 2021. Doar pentru a trece de prima fază de testare suma minimă necesară este de 2 milioane de euro, a explicat Virgil Păunescu, ceea ce este cu mult sub ceea ce s-a investit în străinătate pentru dezvoltarea vaccinurilor anti-covid și care se bazează pe anticorpi.
Detaliat, costurile sunt următoarele: 500 de mii de euro pentru experimentul pe animale, care nu se poate face în România și pentru care este nevoie de șoareci modificați genetic, la care se adaugă în jur de un milion de euro pentru minim o mie de doze de vaccin (pentru că este un lot mic, se produce pe comandă, iar seriile mici costă foarte mult, a explicat Păunescu), plus 500 de mii de euro pentru studiul clinic pe 40 de voluntari, scrie g4media.ro.
„Cu aproximativ 2 milioane de euro am fi trecut de faza întâi, care ne spune dacă vaccinul este toxic sau nu și știm că nu este toxic, pentru că eu l-am testat pe mine, dar trebuie dovedit pe animale.
Verifică dacă sunt toxice componentele vaccinului și știm că nu sunt, dacă dezvoltă imunitate prin celule ale sistemului imunitar care distrug alte celule, infectate viral.
Și cu faza a doua s-ar fi limitat la 5 milioane de euro, care înseamnă că vaccinul este eficient pe oameni, a spus Virgil Păunescu. Acesta a precizat că atunci când a început dezvoltarea vaccinului, centrul a spus că l-ar putea realiza până la finalul anului, dar a primit înjurături.
„Și uitați că acum, la sfârșitul anului, sunt vreo zece vaccinuri gata”. Vaccinul este inovator, pentru că nu se bazează pe anticorpi Coordonatorul Centrului OncoGen a susținut că vaccinul propus de OncoGen este inovator pentru că nu se bazează pe anticorpi, care pot oferi imunitate pentru cel mult un an.
„Primele trei luni de cercetări au fost tensionate, pentru că nu eram convinși că suntem pe calea cea bună. Abia la sfârșitul lunii iulie au început să apară articole foarte bine documentate, care arătau că nu anticorpii sunt esențiali, ci limfocitele T, adică exact ce căutam noi.
Studiile făcute pe Sars-Cov-1, care a apărut acum 17 ani, pe pacienții care au supraviețuit, arată că imunitatea cu anticorpi durează 1-2 ani, însă imunitatea prin celulele T este prezentă și acum, după 17 ani, și probabil este pe viață. Acesta este noutatea și un lucru pe care nimeni nu l-a făcut. 99% din vaccinuri urmează calea tradițională” a explicat Virgil Păunescu.

„Nu avem cu cine discuta...” Coordonatorul Centrului OncoGen a susținut că, prin dezvoltarea acestui vaccin, România ar putea deveni o putere mondială în domeniul biotehnologiei. „Nu avem cu cine discuta.
Problema nu este la factorul politic. S-au primit 1,5 miliarde de euro de la UE, iar noi le cerem 5 milioane.
Răspunsul e foarte simplu: problema este la cei cu care se sfătuiește factorul politic. Nu înțeleg ce facem noi aici. Dar dacă cei mai pricepuți în vaccinuri din România, Institutul Catacuzino, a acceptat să colaboreze cu noi, înseamnă că ne dau dreptate. Și atunci de ce nu se finanțează?
Institutul Cantacuzino și-a pus tot prestigiul la bătaie. Problema este la cine consiliază factorul politic. Nici măcar nu ne-au dat un telefon ca să ne întrebe ce-i cu povestea asta. Singurii, cei de la Cantacuzino au stat de vorbă cu noi și au semnat”, a mai spus Virgil Păunescu.

Anchetă în loc de finanțare
După ce s-a vaccinat singur, probând pe propriul său corp vaccinul, prof.univ.dr. Virgil Păunescu a primit, însă, ceva, alegându-se cu o anchetă! În loc de aprobări și finanțări, primești anchete! Foarte ciudat!
Ancheta a fost pornită la Spitalul Județean din oraș după anunțul făcut în mediul virtual, însă unitatea medicală susține că acel test nu este unul relevant.
Cazul a ajuns și la urechile fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, scrie realitateasportiva.net.
„Nu se poate pune problema de un vaccin care să poată fi administrat publicului, nici acum, nici peste câteva luni, neavând un nivel de biosecuritate, doar în cadrul Insitutului Cantacuzino, având în vedere cele declarate de dânsul, noi ca și spital nu am fost informați. Trebuie să informăm Consiliul de Etică, pentru că ei aprobă administrarea de produse biologice, indiferent dacă este vorba de un cadru medical sau un voluntar”, spunea directorul Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu, citat de sursa amintită.