Ultima editie tiparita in format pdf

Declaraţie nefericită şi nefireacă într-un comunicat al Ministerului Educaţiei şi Cercetării

Publicat pe 2021-01-05 14:07:17Mihail Marinescu

Se vorbeşte despre aflarea, de către inspectoratele şcolare, a numărului de persoane ce are DISPONIBILITATE de VACCINARE!

Mai mult decât atât, titlul comunicatului vorbeşte de la sine: „Ministerul Educației dorește redeschiderea cât mai grabnică a școlilor, în funcție de evoluția situației epidemiologice și a campaniei de vaccinare”!

Vaccinarea nu este obligatorie, domnule ministru Cîmpeanu! Este ilegal să se obţină ceva prin constrângere sau prin condiţionare! 

Art. 207 din noul Cod Penal: Şantajul (1) "Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani."

Schimbarea de ministru la Educaţie nu a modificat mai deloc mentalitatea pe care o promova Monica Anisie.
Într-un comunicat de presă ce poate fi citit şi pe edu.ro - site-ul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, se observă foarte clar faptul că şeful învăţământului românesc pune condiţii personalului didactic şi nedidactic să se vacineze dacă se vrea ca şcoala să se facă faţă în faţă!
Încă din titlul comunicatului se poate deduce asta: „Ministerul Educației dorește redeschiderea cât mai grabnică a școlilor, în funcție de evoluția situației epidemiologice și a campaniei de vaccinare”!
În text, printre altele, apare că „Ministerul Educației își dorește redeschiderea cât mai grabnică a școlilor, în urma unei analize responsabile a rezultatelor care vor fi obținute cu privire la: Raportările numerice solicitate inspectoratelor şcolare pentru fiecare unitate de învățământ, cu privire la personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic ce are DISPONIBILITATE de VACCINARE - situație solicitată tuturor unităților și instituțiilor de învățământ cu termen 15 ianuarie, orele 16.00”.
Deşi textele par un pic mai „colorate”, condiţionarea există, constrângerea există, dacă nu chiar şi şantajul, ceea ce este împotriva Constituţiei României şi a Curţii Europene pentru Drepturile Omului şi constituie faptă penală, prevăzută în Noul Cod Penal, la Art. 207.
Nu este legal a pune condiţii cuiva invocând motive medicale! Nu este legal a obliga pe cineva, într-un fel sau altul, de a introduce în organism un corp străin!
Mai mult decât atât, acest vaccin, al celor de la Pfizer, este în fază experimentală şi nu a parcurs toate etapele clasice şi legale pentru a fi testat pe animale, că doar şi producătorul a recunoscut asta. Vaccinul este pus în circulaţie şi dat spre consum direct către oameni!
De asemenea, firma producătoare nu o să fie trasă la răspundere dacă vor exista oameni ce vor suferii de pe urma vaccinării, ceea ce constituie o altă ilegalitate.
Este interzis a se face experimente pe oameni!
Bun, există şi persoane care doresc să se vaccineze. Ok, dar e problema lor! Nu trebuie să vedem, zi de zi, propagandă agresivă la TV cu vaccinarea şi să mai apară unu sau altul spunând că se face următorul lucru în funcţie de cum decurge campania de vaccinare!
Este revoltător, dar şi dubios, cum unii reprezentanţi ai statului român, dar şi televiziunile, vorbesc atât de frumos despre un vaccin produs de o firmă stăină din moment ce şi cercetătorii români, cei de la OncoGen din Timişoara, care au produs şi ei un vaccin anticovid, sunt ignoraţi şi nu primesc finanţare pentru a experimenta produsul pe şoareci.
Despre descoperirea românească nu se vorbeşte nimic pe la TV şi niciun om de stat nu spune nimic. De ce?
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ar trebui să vorbească, pentru că ministerul pe care domnia sa îl conduce este al Educaţiei şi Cercetării. Aşadar, apare „Cercetării”!

Ce se mai afirmă în comunicatul respectiv: „În același timp, se vor avea în vedere și măsurile adoptate de alte state care se confruntă cu o situaţie epidemiologică asemănătoare, precum şi raportările din sistemul de educaţie cu privire la numărul elevilor aflaţi în situaţii de risc din cauza dificultăţilor înregistrate pe parcursul procesului de învăţare-predare online (termenul de raportare pentru această situație este 11 ianuarie a.c.). Ne dorim derularea semestrului al II-lea în format clasic, însă ne vom putea pronunța responsabil și fundamentat doar după jumătatea lunii ianuarie, respectiv în ultima decadă a lunii. Va fi luat în considerare orice scenariu ce va rezulta în urma analizei. Nu excludem niciun scenariu, fie că vorbim de prioritate pentru cei mici sau pentru cei care susţin examenele naţionale, fie că vorbim de prioritate a zonelor cu o rată de infectare mai redusă, așa cum solicită Consiliul Național al Elevilor. Am planificat în această săptămână consultări cu reprezentanții elevilor, studenților, părinților și cadrelor didactice pentru a analiza tot spectrul măsurilor ce se impun atât în vederea redeschiderii școlilor, cât și în vederea compensării pierderilor suferite de sistemul de educație pe parcursul crizei sanitare. În cursul săptămânii viitoare am planificat, de asemenea, consultări cu factorii de decizie din domeniul sănătății”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Educaţiei şi Cercetării.