Ultima editie tiparita in format pdf

Ce spectacole puteţi viziona la Teatrul Toma Caragiu în acest week-end

Publicat pe 2020-09-30 15:21:33Mihail Marinescu

La finele acestei săptămâni, Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti invită să se vizioneze un spectacol despre magie neagră şi vrăjitorie, în care răul subjuga sufletele nevinovate ale oamenilor şi practicanţii artelor oculte sunt aspru pedepsiţi, dar şi două spectacole de umor neîngrădit, unul pentru cei mici, altul pentru cei mari, despre moravuri româneşti şi eroi din poveşti.
- „Vrăjitoarele din Salem”, sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 19:00, în sala Teatrului „Toma Caragiu”. O dramă moralizatoare despre „vânătoarea de vrăjitoare” specifică oricărei epoci. Pornind de la evenimente reale despre un grup de tinere ce se îmbolnăvesc subit şi acuză femeile din comunitate de vrăjitorie, spectacolul prezintă mai degrabă o societate cu doctrine politice şi religioase periculoase, decât una subjugata de forţe supranaturale ale răului.
- „Piatra din casă”, duminică, 4 octombrie, de la ora 19:00, în sala Teatrului „Toma Caragiu”. Cucoană Zamfira vrea să-şi mărite fiica, dar nu o interesează aşa de mult de sentimentele fetei pe cât îi pasă de zestre şi familii înstărite. Tratată ca un obiect de schimb şi o povară în casă, fiica trebuie să lupte pentru dragostea ei.
- „Dănilă Prepeleac”, duminică, 4 octombrie, de la ora 10:30, în curtea Teatrului de Animaţie Imaginario. Leneş şi nechibzuit, eroul ce a încântat copilăria mai multor generaţii se întoarce pentru a aduce zâmbetele pe chipurile copiilor. Dănilă Prepeleac pleacă în lume să-şi vândă perechea de boi şi astfel se înhamă la o nouă aventură.
Printre multele sale întâmplări ce aşteaptă să fie descoperite de priviri curioase, se numără şi lupte aprige cu personaje fantastice.
Biletele pot fi achiziţionate de la Agenţia de Bilete a Teatrului, tel. 0244 522 774.