Ultima editie tiparita in format pdf

„Cazurile de covid s-au înmulţit după introducerea măştilor” – Studiu Oxford

Publicat pe 2020-12-11 16:38:09Mihail Marinescu

Iată că se confirmă ceea ce susţineam încă din vară

Chiar şi fără vreun studiu al anumitor instituţii vă anunţam că purtarea măştilor nu are cum să vă protejeze prea bine de covid şi că ea, masca, este mai mult dăunătoare decât apărătoare. Şi este logic, pentru că nu poţi avea o sănătate bună din moment ce inspiri dioxidul de carbon şi bacteriile pe care organismul le elimină prin expiraţia, plus că se adaugă şi impurităţile din transpiraţia din jurul nasului şi gurii.
Dar, iată că un studiu al Universităţii din Oxford ne dă dreptate şi spune că, potrivit statisticilor, „cazurile de covid-19 au explodat după introducerea obligativității măștilor, Centrul pentru medicină al Universității Oxford spunând că măștile nu aveau efect nici în întreruperea gripei sezoniere”.
Studiul arată că, în urma datelor extinse din Europa și SUA, purtarea măștilor de protecție nu aduce o reducere a infecțiilor cu noul covid-19.
Mai rău decât atât, dinamica s-a accelerat la introducerea obligativității acestora în mai multe țări. În mai multe cazuri corelarea este chiar inversă, iar baza științifică la nivel sociologic indică inutilitatea măștii. Şi în România a fost la fel. După ce masca a devenit obligatorie şi afară, cazurile de covid aveau să se înmulţească, însă autorităţile se fac că nu pricep acest semnal şi continuă cu batjocura la adresa populaţiei, din păcate.
Conform datelor oferite de The Federalist, din SUA, atât în Europa, cât și America de Nord, măștile nu au prevenit cu nimic explozia raportărilor în statisticile noului coronavirus.
Potrivit articolului care surprinde evoluția dinamicii cazurilor la milionul de locuitori în mai multe țări arată că masca de protecție nu și-a îndeplinit scopul pentru care a fost promovată. Aceasta reprezintă doar un artefact al perioadei de panică de la începutul pandemiei, dar și un impediment pentru întoarcerea societății la normal.
Potrivit The Federalist, ”măștile de protecție dezumanizează și, în mod ironic, servesc drept principală formă de a ne face să ne reamintim că ar trebui să ne fie frică”.
Mai mult acesta subliniază că la trecerea verii efectul obligativității, inclusiv la exterior, a fost mic asupra dinamicii de cazuri și în Spania, deși țara are raportată una dintre cele mai bune rate de conformare din Europa, scrie Profit.ro.