Ultima editie tiparita in format pdf

Gimnastica românească nu mai poartă culorile naţionale!

Publicat pe 2020-12-14 12:06:35Mihail Marinescu

Sfidare şi lipsă de respect pentru Tricolorul României să se dea sportivilor un echipament în verde şi cenuşiu, fără roşu, galben şi albastru!

Cu viziere, cu măşti şi cu mănuşi din cauciuc, cei din poze numai a sportivi nu arată. Ai impresia că sunt muncitori într-un labortator chimic!

Este binecunoscut faptul că, atunci când se desfăşoară vreo competiţie sportivă internaţională, fiecare delegaţie poartă un echipament ce are culorile naţionale. Este tradiţie, este respect faţă de ţara de origine, faţă de ţară pentru care concurezi.
Ei bine, ceea ce am văzut, zilele acestea, la loturile naţionale de gimnastică ale României participante la Campionatele Europene din Turcia, de la Mersin, întrece orice închipuire.
Sincer, nu credeam vreodată că sportul care a adus atâtea succese României o să aibă o astfel de imagine!
Vedeţi aici: https://www.facebook.com/frgimnastica/photos/a.1413585272273667/2555049231460593.
Pe lângă faptul că este neinspirat să-ţi faci poze de grup cu această acoperire facială (vizieră şi mască) să mai pui pe tine şi un echipament ce nu conţine culorile naţionale şi nici însemnele naţionale este de-a dreptul penibil.
Este o batjocură şi o lipsă de respect faţă de ţara pentru care concurezi.
Părinţii acestor copii îşi recunosc, oare, copiii? Să obligi sportivii să poarte viziere şi măşti, să aibă căile respiratorii acoperite, este umilitor. Vă mai reveniţi vreodată?
Gimnastica este sportul care, poate, a făcut cea mai bună imagine României peste hotare.
Să te afişezi, acum, cu un echipament verde cu cenuşiu pare un vis urât, dar, din păcate, este realitate. O realitate sumbră, care pare să înlăture tot ce ţine de tradiţii, de obiceiuri şi de naţionalism.
Sportivii şi antrenorii nu au nicio vină, sărmani.
Vina este a conducerii Federaţiei! Ne mirăm că nu a pus şi vreo siglă de partid pe echipament!
Unii înlătură Biblia atunci când sunt numiţi în funcţii publice, alţii obligă sportivii să poarte echipamente ce nu au culorile şi însemnele naţionale!
Ce e, măi, în lumea asta? Aţi înnebunit cu toţii?