Ultima editie tiparita in format pdf

Se cere intervenţia Justiţiei pentru a se reda dreptul elevilor la o educaţie normală

Publicat pe 2020-11-18 12:09:40Mihail Marinescu

Avocaţii solicită redeschiderea şcolilor şi eliminarea măsurilor de aşa zisă protecţie: mască, termoscanare, dezinfectaresa toxică, online etc.

O echipă de avocați a depus o acţiune în instanța judecătorească prin care se cere anularea Ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării nr 5487/1494/2020, asociat cu impunerea obligativității purtării măştilor în incinta claselor, cu școala online, cu dezinfectarea toxică, cu termoscanarea, precum și cu celelalte norme de igienă și de protecție instituite în școlile din România care încalcă dreptul copiilor la o educație normală.
În urmă cu mai bine de o lună de zile, Ministerului Educaţiei i-a fost adresată o plângere făcută de aceeaşi echipă de avocaţi, însă reprezentanţii instituţiei nu au formulat niciun răspuns.
Ce se întâmplă cum în sistemul educaţional este şi din pricina cadrelor didactice, dar mai ales a sindicatelor, care nu s-au revoltat deloc atunci când au fost instituite măsuri şi restricţii.
Există revolte numai dacă sunt ceva probleme legate de finanţe, de bonusuri, de sporuri. Ba mai rău decât atât, lideri de sindicat au bătut palma cu Monica Anisie pentru a se continua învăţământul online, iar această procedură să fie monitorizată (ce oribil sună!) de către sindicalişti! Noaptea minţii! Aşadar, noua sarcină a sindicaliştilor este să controleze profesorii dacă fac sau nu lecţii online. Ăsta este rolul sindicatului? Asta nu mai e democraţie!