Ultima editie tiparita in format pdf

Fază de cascadorii râsului la Hale

Publicat pe 2020-11-18 14:10:15Mihail Marinescu

Banner cu „Ieşire complex” pus pe partea exterioară a uşilor!

Limitând accesul în complex, printr-o singură uşă, din 6 existente, se produc mai multe aglomerări decât dacă populaţia ar fi lăsată să circule după cum doreşte

Sarabanda ciudăţeniilor... exprimate în „context epidemiologic” iată că tot continuă, din păcate. După ce s-a consemnat faptul că unii paznici puşi să păzească intrările de la Halele Centrale din Ploieşti aveau un comportament bizar asupra celor care doreau să pătrundă în Hale prin intrările laterale, iată că acum au fost... arborate bannere, pe care scrie „Intrare complex” şi „Ieşire complex”!
Ciudăţenia constă în faptul că cel de-al doilea mesaj, cel cu „Ieşire complex” este afişat pe partea exterioară a uşilor, adică pe partea cu strada! Măcar dacă scria „acces interzis”, dar nu „ieşire complex”. Şi, oricum, dacă vroiai să faci un astfel de anunţ îl făceai punând aşa ceva în interiorul clădirii, complexului, ca cei aflaţi în interior să ştie că pe acolo e ieşirea.
De asemenea, pe singura uşă permisă a se pătrunde în Hale, este deschisă doar jumătate din uşă, ceea ce, evident, îngreunează accesul şi creşte aglomeraţia!
S-a găsit, iată, calea spre a limita răspândirea covidului, cu formula: „intraţi pe unde vrem noi, nu pe unde vreţi voi”! Absurd!
Asta după ce ni s-a dat ordin (nu lege, cum ar fi fost legal!) să respirăm, în exterior,... aerul măştilor, nu pe cel lăsat de Dumnezeu!
Conform Ar. 53 din Constituţia României, drepturile şi libertăţile omului nu pot fi limitate decât prin lege organică, nu prin hotărâri, măsuri luate la nivel local!
Dacă cineva îi obligă pe oameni, de exemplu, să poarte masca şi în aer liber, trebuie să existe cadru legal prin care poţi cere aşa ceva, nu ordine emise la nivel local!
Parlamentul este cel ce legiferează.
Când obligi oamenii să nu folosească decât o singură uşă de acces înspre interior, din 6 uşi în total, atunci fi sigur că se formează aglomerări mai mari decât dacă, pur şi simplu, îi lăsai pe oameni să aleagă ei, cum este şi firesc, pe ce uşă să intre şi să iasă. Nu mai ne interesează distanţarea fizică?