Ultima editie tiparita in format pdf

Vânzătorii de la tarabe, în bătaia vântului, în context epidemiologic!

Publicat pe 2020-11-12 15:37:53Mihail Marinescu

Decizie surprinzătoare luată asupra comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea la tarabe în Piaţa Centrală din Ploieşti.
După ce Parlamentul a votat pentru redeschidrea pieţelor (în Ploieşti, din câte ştim, nu a fost închisă nicio piaţă luni, când avea să intre în vigoare ordinul unui anumit comitet, ceea ce este un lucru minunat!), nu mică ne-a fost mirarea să constatăm că miercuri seara, tarabele din Piaţa Centrală, cele de pe partea cu Halele, zona peşte, nu mai erau protejate de acel paravan din plastic!
Oamenii aceştia, care vând la tarabe, sunt acum obligaţi să stea atâtea ore în bătaia vântului, în curent, în frig. Nu este în regulă ce se întâmplă!
Existau, în piaţă, spaţii suficiente pe unde se putea "plimba" aerul, nu că acele paravane prezentau neapărat o problemă.
Au existat şi încă mai există, iată, restricţii ce au fracturi de logică elementară!
Dacă se spune că pe acest covid îl poţi contacta mai uşor în spaţii închise, atunci să-şi mute şi ei, factorii de decizie, birourile în curtea instituţiei unde lucrează!
Să stea şi ei în aer liber, în bătaia vântului, atâtea şi atâtea ore, să se simtă şi le ei briza vântului de toamnă-iarnă aşa cum o simt oamenii ce vând la tarabe, în piaţă!
Poate, totuşi, în perioada următoare se vor găsi soluţii pentru a exista o cât de cât o protecţie faţă de frig pentru vânzătorii de la tarabe, mai ales că se apropie iarna şi gerurile.
Să dovedim că suntem oameni!