Ultima editie tiparita in format pdf

Omagiu, virtual, conducătoarei iubite!

Publicat pe 2020-11-06 15:37:09Mihail Marinescu

Dovadă de servilism sau de iubire sinceră, necondiţionată, pe pagina de Facebook a ISJ Prahova la adresa Moncăi Anisie?

Faptul că ministrului Educaţiei, Monica Anisie, îi place mult să fie în centrul atenţiei, să aibă parte de laude, de aplauze,nu este niciun secret pentru nimeni.
De când a fost instalată la şefia Educaţiei româneşti, Anisie şi-a făcut un obicei în a se folosi de site-ul şi de pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei pentru a-şi posta poze cu ea, cu diverse ocazii, în care să se vadă şi că scrie funcţia, imprimată cu litere în culori galben-albastru, ca nu cumva să uite că ea este ministru! A râvnit mult pentru acestă funcţie din moment ce avea să ocupe spaţiul virtual cu „tablourile” sale!
Ei bine, vineri, 6 noiembrie a.c., Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a postat, pe pagina sa de Facebook, un material însoţit, evident, de o fotografie a doamnei ministru.
În respectiva postare, Monica Anisie se laudă cu ce a făcut ea la Ministerul Educaţiei într-un an de zile de când este ministru. Noroc de faptul că e curent, să vadă şi omenirea ce realizări are Anisie. Dacă nu e curent, să se uite la TV!
Ok, nu este condamnabil faptul că un ministru spune ce a făcut înr-un an la Minister, dar una este să spui realizările şi alta e să te lauzi de una singură. Dar ce laude!
Nu s-a referit că şi-a bătut joc de profesori şi de copii obligându-i să stea cu masca pe figură cel puţin patru ore în fiecare zi.
Nu a spus că a tranformat şcolile într-un fel de puşcării, cu linii trasate prin curţile şi prin holurile şcolilor, cu indicatoare pe unde să circule profesorii, pe unde să circule elevii.
Nu s-a referit la faptul că nu le-a permis părinţilor să-şi vadă copiii aşezaţi în bancă, în clasa pregătitoare, la clasa I, ţinându-i pe părinţi în afara şcolii, după gard.
Nu s-a referit şi că au fost instalate anumite firme de protecţie şi pază la intrarea în instituţii, cu persoane ce aveau să se considere asistente medicale luând temperatura corporală, în public, celor ce intrau în incintă, procedeu ce încalcă Legea Sănătăţii, Legea Supremă a ţării şi care seamănă mai mult cu un ritual!
Şi ar mai fi multe de spus, dar lăsăm Istoria să se ocupe de aşa zisele laude! Iar ceea ce a făcut ISJ Prahova, postând aşa ceva, pare a semăna a propagandă de servilism.
Niciun ministru al Educaţiei nu a beneficiat de o asemenea atenţie exagerată în spaţiul virtual.
De asemenea, aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată în istoria actuală a ISJ Prahova, indiferent de cine era şef acolo.
Dar, uite, că se permite acum. Dezgustător!

Iată cum se laudă Anisie
„Totodată, după 10 ani de alocări de ZERO lei pentru DigitalizareaEducației, am reușit să finanțăm din buget și acest segment: 150 de milioane de lei destinați achiziției a 250 de mii de tablete pentru copiii din medii defavorizate, în afară de alte echipamente electronice pe care le-am achiziționat prin alte proiecte și programe. Toate aprecierile, sugestiile, chiar și criticile dumneavoastră transmise în această perioadă mi-au fost de un real folos în a mă mobiliza rapid pentru toți cei pentru care mi-am asumat că mă voi dedica din momentul depunerii jurământului”.
De reţinut că se laudă cu alocări de bani pentru digitalizare, criticând că de zece ani nu au fost alocate sume de bani pentru aşa ceva! Incredibil!
Să-i spună cineva doamnei ministru că, dacă nu au fost alocaţi bani pentru digitalizare, s-a procedat aşa pentru că nu era nevoie de digitalizare aşa cum este acum.
Ea, Anisie, compară situaţia de în urmă cu 10 ani cu perioada actuală, când şcoala s-a mutat mai mult în dormitorul elevului?
Pe vremea aceea, şcoala era şcoală şi se făcea faţă în faţă, cum se spune.
Acela era normalul nostru, doamnă!
Normalul vostru, al celor ce guvernaţi acum, e în spaţiul virtual, un spaţiu ce poate să fie toxic pentru societate!
Preferăm viaţa reală, cea dată de Dumnezeu, nu cea virtuală!