Ultima editie tiparita in format pdf

Festivitate pentru elevii de 10!

Publicat pe 2020-11-05 15:02:19Mihail Marinescu

Au apărut, pe pagina de Facebook a ISJ Prahova, numele elevilor în loc de coduri, deşi în vară, la afişarea rezultatelor, ISJ Prahova ne-a transmis că nu este permis a se publica nume de elevi!

Acţiunea se susţine în interior, la Sala Europa, în context epidemiologic! Nu mai ne este teamă că se răspândeşte covidul?

Deşi a trecut ceva timp de la afişarea rezultatelor Evaluării Naţionale şi a examenului de Bacalaureat, iată că tocmai acum, în noiembrie, s-a găsit posibilitatea a se organiza o festivitate de premiere a elevilor care au obţinut media 10 la acele examene! Este vorba despre 29 de elevi (12 de la Evaluarea Naţională şi 17 de la Bacalaureat).
Dar de ce aşa de târziu? Ne luăm după principiul exprimat de curând de către o personalitate distinsă cum că vacanţa de vară să fie de Crăciun?!
De asemenea, trebuie să subliniem faptul că ceremonia este anunţată, de către ISJ Prahova, pe pagina sa de Facebook, că va avea loc la Sala Europa, aşadar în interior! Bun, dar acum nu ne mai agităm să evităm răspândirea covidului? Organizăm într-o incintă aşa ceva? Nu mai e periculos? Dacă vine şi covidul la ceremonie, că poate se consideră a fi un virus de... 10!
Să subliniem şi faptul că se fac numele elevilor cunoscute, asta după ce, la afişarea rezultatelor, în vară, numele şi prenumele elevilor au fost înlocuite de coduri.
Atunci, ISJ Prahova invoca faptul că este un ordin de ministru ce ţine cont de prevederi ale Uniunii Europne în materie de confidenţialitate! Măi să fie!
Întrebam care sunt acei elevi ce au obţinut media 10, să îi facem cunoscuţi în media, dar răspunsul celor de la ISJ Prahova a fost un categoric „NU”, pe motiv că legislaţia europeană nu permite a se publica nume de elevi în spaţiu public!
Dar acum, de ce se postează numele elevilor? Ori s-a greşit atunci, când s-a spus „NU”, ori se greşeşte acum, când iată că se publică numele elevilor!
În cadrul festivităţii, fiecare elev premiat va primi un stimulent financiar al cărui cuantum este de 3.000 lei pentru absolventul învățământului liceal care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, respectiv 1.000 lei pentru absolventul învățământului gimnazial care a obținut media 10 la evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a – 2020.
Din respect pentru... legislaţia europeană referitoare la confidenţialitate, nu vom face cunoscut numele acestor elevi. Nu ni s-a dat dreptul să publicăm atunci, nu publicăm nici acum!