Ultima editie tiparita in format pdf

Ce schimbări a făcut ministrul Monica Anisie la ISJ Prahova! Ca pe tabla de şah!

Publicat pe 2020-10-19 12:38:34Mihail Marinescu

Numit de câteva luni la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, prof. Constantin Pisău a fost nevoit să schimbe biroul, fiind trecut adjunct, într-un birou micuţ. În locul său, adică acolo unde este biroul mai mare şi cu vedere la stradă, a fost numită, prin ordin de ministru, o foarte tânără profesoară, dar de mare perspectivă, Ilona Cornelia Rizea!

În acest an, parcă mai mult decât în alte dăţi, s-a dovedit cât de mult sunt râvnite funcţiile de conducere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.
Ei bine, ce se întâmplă când sunt numite persoane în funcţii de conducere ale instituţiilor deconcentrate fără a se susţine concurs? Poate că se întâmplă ca la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, adică să se schimbe „generalii”, dintr-un birou în altul, ca pionii pe tabla de şah!
Săptămâna trecută, printr-un ordin de ministru, în funcţia de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova a fost propulsată o tânără profesoară de Limba română, Ilona Cornelia Rizea, în locul prof. Constantin Pisău, numit în funcţia de general la scurt timp după ce la guvernare s-a instalat PNL, după „negocierile” din Parlament ce au dus la căderea Guvernului Dăncilă.
Doamna Rizea ocupa, de puţin timp, funcţia de inspector scolar pentru management institutional, evident la ISJ Prahova. Aşa că din nou putem vorbi despre o mutare dintr-un birou în altul! Să nu fim prea răutăcioşi, totuşi.
Constantin Pisău a fost pus în funcţia de inspector şcolar general adjunct, în locul lui Adrian Ionică, acesta din urmă nemairegăsindu-se în conducerea ISJ!
Şahul ca şahul, dar să vedem cine o să dea şi „Matul”! Sau poate să iasă „Pat”!
lona Rizea este profesoară de limba română, fost director adjunct la C.N. „I.L. Caragiale” Ploieşti, după ce a predat şi la Colegiul “Jean Monnet”.
Încă din primăvară se auzea, pe surse evident, că Ministerul Educaţiei o să organizeze, prin luna august, concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere din inspectoratele şcolare. Dar, iată că a venit octombrie, acum vine şi noiembrie, se revine şi la ora de iarnă, şi tot nu s-a organizat concurs!
De ce? Din caua „contextului epidemiologic”? Absurd!