Ultima editie tiparita in format pdf

„Moda” măştilor devine obligatorie şi în Prahova!

Publicat pe 2020-10-12 13:01:54Mihail Marinescu

Mulţi oameni purtau aşa ceva şi până acum, aşa că decizia nu îşi are rostul

Dacă ne tot impuneţi să purtăm măşti, nu credeţi că ar fi normal să ne şi oferiţi măşti care într-adevăr protejează de covid?

Restricţii după restricţii, până ajungem să nu mai avem niciun drept pe Planeta acesta!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a decis, vineri, că purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice deschise pe tot parcursul zilei. „Începând din data de 10 octombrie, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au peste vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise din judeţul Prahova, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalul orar 06,00-22,00”, a transmis Prefectura Prahova.
Administratorii/proprietarii spaţiilor publice deschise au obligaţia să afişeze la loc vizibil informaţii privind măsura aprobată de CJSU Prahova.
Şi până acum era obligatoriu purtarea măştilor în spaţiile publice amintite.
O măsură aberantă, atâta timp cât oricum în Ploieşti, de exemplu, mai toată lumea purta şi până acum acea mască în spaţii publice.
Mai mult decât atât, nu trebuie să fi specialist în virusologie pentru a avea habar că viruşii au nevoie de gazdă vie pentru a supravieţui şi pentru a se dezvolta, ori aerul nu este gazdă vie, este oxigen!
De asemenea, cine a luat decizia aceasta ar trebui să pună la dispoziţia cetăţenilor măşti care într-adevăr protejează de covid, nu ce se găseşte acum mai peste tot, adică hârtia aceasta învelită într-un material textil, ce are găurile mult mai mari decât dimensiunea viruslui şi care împiedică organismul uman să respire normal!