Ultima editie tiparita in format pdf

România a intrat în „dictatură medicală”!

Publicat pe 2020-07-20 12:51:28Mihail Marinescu

Prin votarea Legii carantinării şi izolării s-au încălcat Drepturile omului, Legea sănătăţii, Constituţia României, dar s-a călcat în picioare şi decizia Curţii Constituţionale, tocmai de către cei care au jurat că vor respecta Legea supremă a ţării, parlamentarii!

Data de 16 iulie 2020 poate fi considerată data de când, în România, a fost instaurată Dictatura medicală! Este o zi neagră pentru Democraţie, pentru Drepturile şi Libertăţile cetăţeneşti, pentru Statul de drept!
Culmea este că Legea carantinării şi izolării a fost votată tocmai de cei care au jurat să respecte Constituţia, Drepturile şi Libertăţile cetăţenilor, adică de parlamentari.
Ei bine, cei mai mulţi dintre parlamentarii români au încălcat, prin acest vor, Legea supremă a ţării, au încălcat şi decizia Curţii Constituţionale, care precizează foarte clar că nicio persoană nu trebuie internată cu forţa.
O astfel de lege nu-şi avea rostul, pentru că, în codul penal, există sanţiuni şi pedepse pentru nerespectarea anumitor comportamente din partea unor purtători de boli, chiar şi boli virale!
Aşadar, ce scop credeţi că are legea carantinării?

Guvernul decide pentru ce boli pot fi oamenii băgaţi forţat în carantină! Odios!
Legea carantinării transformă ţara într-un fel de lagăr, în care cetăţeni normali pot fi luaţi de pe stradă şi din case dacă cineva decide că sunt purtători de vreo boală, chiar dacă nu au simptomele acelei boli.
Culmea este că, în lege, se specifică faptul că bolile pentru care se impune carantinarea forţată vor fi stabilite de căte guvern! Aşa ceva este prea de tot şi devine extrem de periculos pentru bunul mers al lucrurilor în această ţară.
Se creează precedente foarte aiurea şi oricine vine la guvernare poate să aibă puteri despotice asupra poporului!
Păi, în felul acesta, Guvernul Orban-Iohannis ar putea să treacă pe lista bolilor pentru care se face carantinare şi constipaţia, că poate e periculoasă pentru cei din jurul tău şi cine ştie ce viruşi poate să ascundă!
Vă daţi seama ce tâmpenie de lege au votat aleşii neamului?
Această lege trebuie neapărat atacată la Curtea Constituţională de către Avocatul poporului şi apoi abrogată.
Aşa ceva, o asemenea lege, nu există în nicio ţară de pe Globul acesta, nici chiar în Norvegia şi Finlanda, domnule Arafat.
Dacă tot aţi dat exemple din aceste state, după principiul dumneavoastră să dăm şi noi „N” exemple de state în care oamenii nu sunt duşi cu forţa în „puşcăriile” medicale: Franţa, Italia, Spania, Portugalia, Danemarca, Elveţia, Austria, Gerrmania, Croaţia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Grecia, Turcia etc.
Oricum, în Finlanda şi Norvegia nimeni nu a fost internat cu forţa.

De ce vor să-i carantineze forţat pe români?
Guvernul condus de Ludovic Orban nu a fost deloc fericit atunci când Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit că persoanele asintomatice nu sunt obligate să fie internate.
Au apărut, apoi, ca printr-o minune, sute de cazuri de covid, sute de internări, de-ţi dădea impresia că România a devenit patria covidului, mai ceva ca în China! Astfel, guvernanţii, în frunte cu neschimbabilul Raed Arafat, secretar de stat, au scos imediat această lege a carantinării obligatorie.
Aşa de repede au conceput-o încât aveai impresia că era scrisă cu mai mult timp înainte de decizia CCR!
Arafat, care, între timp, din simpaticul de acum 10 ani a devenit foarte antipatic, mai ales şi din cauza deciziilor şi a ameninţărilor sale la adresa poporului român, a făcut mult lobby acestei legi a carantinării. S-a dus în Camera Deputaţilor, apoi la Senat, pledând pentru această lege nemernică.
A avut chiar o replică ciudată la adrea protestatarilor din Piaţa Victoriei, spunându-le, într-o intervenţia a sa la un post TV, că îi aşteaptă cu lumânări la spital pe protestatari, ca argument la faptul că oamenii stăteau prea aproape unii de alţii! Asta este o ameninţare cu moarte, mai subtilă, dar tot ameninţare se cheamă! Acum, Arafat s-a dus la organele statului să se plângă că el a fost ameninţat de cineva cu moartea. Ok, dar înainte de asta, tocmai tu, domnule Arafat, ai lansat ameninţare către alte persoane. Nu este în regulă asta cu ameninţările, indiferent din ce parte a baricadei eşti, dar sancţiunile trebuie să fie aplicate în toate cazurile.
Dacă te afli într-o funcţie prin Guvern, asta nu înseamnă că tu îţi permiţi să insulţi şi să ameninţi pe oricine vrei!
Doamnelor şi domnilor, dar de credeţi că doreşte Arafat aşa de mult ca asintomaticii să fie internaţi? Gândiţi-vă la faptul că, tocmai în ziua în care Senatul acorda vot pentru această lege, numărul „infectaţilor” a crescut la peste 700! I
ncredibil, nici în lunile când virusul era „în floare”, de stătea toată planeta în case, nu era un astfel de număr, dar uite că a fost acum! Ce coincidenţă!
Nu putem nega prezenţa covidului, însă acest virus nu se stârpeşte încălcând democraţia şi drepturile omului în picioare. Nu se poate face prin dictatură, fie ea politică, militară sau medicală! Se poate face prin imunizarea organismului! Este atât de simplu!

Dar iată câteva dintre „minunăţiile” cuprinse în Legea carantinării şi izolării:
- izolarea se instituie pentru persoanele bolnave cu semne şi simptome sugestive, precum şi pentru persoanele purtătoare ale agentului înalt patogen chiar dacă acestea nu prezintă semne şi simptome suggestive;
- lista bolilor pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliul acestora, la o locaţie declarată de acestea sau, după caz, în unităţi sanitare, precum şi lista unităţilor sanitare de bază în care se tratează persoanele bolnave se stabilesc prin hotărâre a Guvernului;
- măsura izolării trebuie să fie dispusă pe durata limitată, în mod nediscriminatoriu şi proporţional cu situaţia pe care o determină. Trebuie să aibă ca scop prevenirea răspândirii unei boli periculoase pentru siguranţa persoanei şi sănătatea publică. În plus, izolarea trebuie să fie pe o durată limitată, care protejează interesul public şi să nu determine un dezechilibru între nevoia de protejare a sănătăţii publice şi imperativul respectării libertăţii persoanei.
Prima etapă este de 48 de ore, exclusiv în vederea efectuării examinărilor clinice, paraclinice şi a evaluărilor biologice, atunci când medicul constată riscul de transmitere a unei boli infectocontagioase cu risc iminent de transmitere comunitară.
Apoi, dacă se menţine riscul transmiterii bolii cu risc de transmitere comunitară, medicul recomandă prelungirea măsurii izolării, într-o unitate sanitară sau într-o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare, ori, după caz, la domiciliul persoanei sau la locaţia declarată de aceasta.
Izolarea la domiciliu sau la locaţia declarată nu poate fi dispusă în situaţiile în care informaţiile oficiale referitoare la tipul agentului înalt patogen, calea de transmitere şi rata de transmisibilitate impun izolarea persoanelor exclusiv în unităţile sanitare stabilite prin Hotărâre a Guvernului”, au mai decis senatorii jurişti. În cazul în care o persoană nu respectă măsura izolării la domiciliu sau la locaţia declarată pe durata acesteia, deşi a consimţit-o anterior, medicul sau, după caz, organele de control informează de îndată Direcţia de Sănătate Publică judeţeană sau a Municipiului Bucureşti, care poate confirma sau infirma măsura izolării recomandată de medic, în unitatea sanitară, printr-o decizie cu caracter individual. Senatorii jurişti au eliminat din lege toate referirile la carantinarea bunurilor suspecte de a fi contaminate cu un agent înalt patogen.