Ultima editie tiparita in format pdf

Nu mai daţi vina pe Şcoală pentru „cazurile de covid”!

Publicat pe 2020-10-01 13:46:14Mihail Marinescu

În condiţiile în care copiii şi profesorii poartă mască, li se ia temperatura de fiecare dată când intră în şcoală, sunt verificaţi tot timpul şi au o grămadă de restricţii pe cap, iar sălile sunt igienizate, de unde să apară „cazurile de covid”?

Înseamnă că măsurile, restricţiile nu sunt bune şi ele ar trebui eliminate!

Cele peste două mii de „cazuri noi de covid” raportate de autorităţile naţionale pentru ultima zi a lunii septembrie nu ar trebui să mire prea mult, asta pentru că secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat prezicea, încă de la începutul verii că, în toamnă, „vom sării de 2.000 de cazuri”! Ce bun prezicător avem! Nu ne spune şi nouă numerele de la loto pentru acastă lună? Culmea este că se arată cu degetul către şcoli, argumentându-se că din cauza faptului că s-au redeschis şcolile au apărut aceste multe cazuri! Chiar şi asta a fost pronosticată, cu ceva timp înainte de 14 septembrie! O altă aberaţie!
Inteligenţii care fac astfel de remarci nu ştiu, probabil, condiţiile şi restricţiile aplicate asupra celor care intră în unităţile de învăţământ – elevi, profesori.
De unde să apară aceste „cazuri” din moment ce toţi cei care pătrund în şcoli poartă mască, au obligaţia să stea cuminţi pentru a li se lua temperatura corporală, nu au voie să se atingă, nu au voie să stea unii lângă alţii, au linii trasate cu vopsea în curte şi pe holurile şcolilor?
Mai mult decât atât, elevilor şi profesorilor li se ia temperatura corporală la intrarea în şcoală, zi de zi. Astfel, se putea observa dacă cineva are temperatură (deşi temperatură poţi avea şi din alte motive, că doar nu e ceva nou pentru om) şi se lua decizia ca să nu fie lăsat să intre în clădire pe motiv ca nu cumva să-i „contamineze” şi pe alţii.
Spuneţi, cum este posibil să apară „cazuri de covid” în şcoli din moment ce există asemenea restricţii, hai să le denumim restricţii chinezeşti, pentru că această modă – cu control şi restricţii numai acolo, în China, se puteau vedea înainte de a fi implementate de unii şi prin Europa?
Nu-i aşa că există fracturi de logică, elementară chiar?
A depăşit vreun elev dunga continuă şi s-a infectat cu covid?
Ori aceste cifre nu sunt reale, ori dacă sunt atunci măsurile de protecţie nu sunt bune şi ar trebui eliminate!
Dacă despre mască se spune că te protejează (că aşa sunt reclamele la TV – „Fii responabil, poartă mască!”, „Arată că îţi pasă!”) atunci cum se face că, iată, au apărut „cazuri de covid” în şcoli, adică tocmai acolo unde toţi poartă mult mediatizata mască?
Înseamnă că ea, masca, chiar nu te protejează şi ar trebui să nu mai fie obligatorie!