Ultima editie tiparita in format pdf

Brambureala din Educaţie continuă!

Publicat pe 2020-09-16 15:27:52Mihail Marinescu

„Cazuri de covid” în chiar prima zi de şcoală!
Când au avut timp elevii şi profesorii să-şi dea seama că ar fi „infectaţi”, că prezintă măcar unul dintre zecile de simptome?
Când a fost timp să se facă teste?
Când a fost timp să se analizeze testele şi să se dea şi rezultatele? Totuşi, vorbim de prima zi de şcoală!
Dacă persoanele care purtau mască s-au îmbolnăvit de covid (în şcoli este obligatoriu să porţi mască), înseamnă că acea mască nu protejează, iar rezultatul „pozitiv” a ieşit, probabil, din pricina purtării măştilor, pentru că nu este asigurat circuitul normal al respiraţiei!

Încă din prima zi de şcoală, Prefecturile şi Comitetele pentru Situaţii de Urgenţă de prin anumite judeţe s-au grăbit să anunţe că deja există „cazuri de infectare cu coronavirus în şcoli”, în rândul cadrelor didactice şi a elevilor! Nu vi se pare cam ciudat acest lucru?
În primul rând, când au avut timp ca respectivele persoane să se infecteze, să ia de la alţii şi tot aşa?
Pentru a-ţi da seama că ai anumite simptome, trebuie să treacă un anumit timp, că doar nu te apucă dintr-o dată diareea, căderea părului, febra, lipsa gustului, a mirosului, insomnia etc.! Corect?
Când, că doar era prima zi de şcoală?
În al doilea rând, oamenii au purtat celebrele măşti pe faţă. Păi, atunci cum de s-au contaminat? Că doar sunt obligaţi oamenii României să poarte măşti, spunându-se, mai ales la TV, în reclame, că masca protejează de covid (pe niciun ambalaj cu măşti nu se specifică faptul că produsul respectiv protejează de covid şi niciun studiu din lumea asta nu confirmă protecţia) şi că trebuie să o porţi dacă eşti responsabil, să nu îmbolnăveşti pe alţii! S-au dat şi amenzi pentru nepurtarea măştilor!
Din moment ce se spune că s-au îmbolnăvit elevii şi profesorii, aceştia purtând măşti, înseamnă că masca aceea chiar nu te protejează!
Nu cumva chiar purtarea măştilor este factorul care produce anumite nereguli în organism şi dă „pozitiv” testul?
Este binecunoscut faptul că, prin acea mască, nu poţi inspira o suficientă cantitate de oxigen, însă inhalezi ceea ce scoţi pe gură, adică bacterii şi dioxid de carbon, ceea ce este dăuntor plămânilor şi sistemului imunitar!
Cu toate acestea, autorităţile din România obligă cetăţenii să poarte măşti!
În al treilea rând, cum de s-au făcut aşa de repede testele şi cum a fost posibilă apariţia aşa de repede a rezultatelor, „pe repede înainte”!
Parcă se spunea că, pentru rezultate, trebuie să se aştepte cel puţin două zile!
Unor persoane care au nevoie de operaţii sau de cine ştie ce îngrijiri medicale li se comunică faptul că trebuie să facă întâi testul anticovid (testele cu beţişorul nu sunt speciale pentru covid, ci pentru tot felul de viruşi pe care orice om normal îi poate avea în organism în acel moment!) şi după ce vine rezultatul se poate interveni asupra lor!
În aceste situaţii, de unde aţi scos, măi specialiştilor, „cazuri de covid” în şcoli după numai o zi de şcoală?