Ultima editie tiparita in format pdf

Începutul anului şcolar, „păzit” de poliţişti şi jandarmi cu bastoane! Ne mirăm că nu s-a adus şi armata!

Publicat pe 2020-09-17 13:24:12Mihail Marinescu

Prezenţa masivă a poliţiştilor şi jandarmilor la fiecare şcoală te făcea să te întrebi dacă Şcoala mai este Şcoală sau s-a transformat în altceva!

„Fluturându-se” lozinca „în context actual epidemiologic” sunt aplicate măsuri extrem de ciudate şi care pot fi foarte periculoase pentru Democraţie şi îi pot traumatiza pe copii!

Tradiţia spune că prima zi de şcoală trebuie să fie un moment unic şi de neuitat pentru un copil, în sensul bun al cuvântului.
Din păcate, în acest an, autorităţile naţionale şi locale nu au ţinut cont de asta şi au adus în jurul elevilor poliţişti şi jandarmi înarmaţi cu bastoane, tansformând acel moment „unic”, într-o mascaradă de prost gust.
În numele covidului se aplică nişte măsuri extrem de ciudate şi foarte periculoase pentru Democraţie şi pentru bunul mers al societăţii în general!
Curţile, trotuarele din jurul şcolilor erau pline de elevi care aşteptau să fie lăsaţi să intre în clase, bineînţeles că toţi aveau masca pe figură, deşi erau afară!
La intrare, cineva stătea semeţ de parcă vroia să spună „pe aici nu se trece”! Aveam impresia că ne uităm la reportajele acelea din China comunistă, în care ne sunt arătate imagini cu modul în care se face control total asupra omului, asupra copiilor.
Nu erau de ajuns măsurile ridicole decise de unii sau de alţii (gen trasee marcate cu vopsea prin curţile şcolilor şi masca pe figură pe toată perioada şederii în şcoală), acum au mai venit şi cu bastoanele!
Fiecare unitate şcolară era păzită de două echipaje de Poliţie şi Jandarmerie!Erau grupuri, grupuri care stăteau pe la umbra copacilor! Era normală prezenţa celor care dirijau circulaţia pe trecerea de pietoni, însă a celorlalţi... şi atât de mulţi, nu!
Poliţişti şi jandarmi prezenţi ca la un miting de protest. Mulţi, exagerat mulţi pentru, totuşi, prima zi de şcoală!
Îi păzeau pe elevi de pară aceştia din urmă ar fi fost ocnaşi! Incredibilă imagine!
De ce era nevoie de o astfel de desfăşurare a instituţiilor de forţă în preajma şcolilor?
Când copiii văd numai bastoane în jurul lor, păi cu ce sentimente poate să rămână după prima zi de şcoală? Cu sentimente de teamă, de umilinţă, de supunere.
A fost o atmosferă oribilă, de teroare, desprinsă parcă din alte vremuri, de mult apuse!
O atmosferă sinistră, în care există numai şi numai restricţii, dar drepturi nu!
Nu v-aţi gândit, măi factori de decizii, că prin aceste măsuri exagerate îi puteţi speria şi traumatiza pe copii?
Încercăm să înţelegem logica acestei prezenţe masive a poliţiştilor şi jadarmilor în preajma şcolilor, lângă elevi, dar... .
Cumva acel covid se sperie când vede bastoanele jandarmilor şi o ia la fugă? Sau dacă un elev păşeşte mai la dreapta sau mai la stânga de dunga trasată prin curte riscă să se infecteze?
Unde este logica?