Ultima editie tiparita in format pdf

Masca, distanţarea fizică şi termometrizarea alcătuiesc imaginea sinistră a învăţământului românesc în 2020!

Publicat pe 2020-09-16 15:15:39Mihail Marinescu

Cum era cândva...
Vă mai aduceţi aminte cum arăta prima zi de şcoală?
Festivităţi de deschidere pentru noul an şcolar susţinute în fiecare curte a unităţii de învăţământ.
Elevii erau încolonaţi, cel mai frecvent, pe terenul de sport, aranjaţi pe clase. Directorul şcolii susţinea un discurs motivator, în care le ura bun venit în şcoală noilor elevi veniţi.
Fiecare profesoară diriginte putea fi văzută având braţele pline de flori primite de la elevi, un gest frumos, pe care, însă, unii conducători au vrut să-l elimine la un moment dat, pe motiv că ar semăna cu o tentativă de corupere! Câtă „inteligenţă”!
Copiii se îmbrăţişau şi erau bucuroşi de revederea cu colegii, cei noi făceau cunoştinţă şi se împrieteneau.
Se socializa aşa cum era şi firesc. Să ştiţi că şi pe vremea aceea se tuşea şi se strănuta, dar nu se mai isteriza nimeni!

... şi în ce hal a fost adusă Şcoala românească în 2020!
Acum, în 2020, copiii nu mai au voie să socializeze, profesoarele diriginte nu mai primesc flori, nu mai poţi vedea expresivitatea şi zâmbetele pe feţele copiilor, nu mai ai dreptul la organizarea de festivităţi de deschidere, nu mai ai voie stai aproape de colegul de clasă sau de şcoală! Şi, ca nu cumva să existe cineva care nu respectă regulile s-a adus o pleiadă de poliţişti şi jandarmi în jurul fiecărei şcoli. Cu bastoanele la brâu, stăteau la umbra copacilor şi păzeau elevii! Odios!
Am devenit ţara în care oamenii, elevii, nu mai au voie să facă multe din ceea ce făceau până inclusiv anul trecut.
Suntem în ţara în care drepturile omului nu mai sunt respectate, ce să mai spunem de prevederile Constituţionale, călcate grosolan în picioare de cei care au jurat, la învestirea în diverse funcţii publice, că le vor respecta!
Avem numai şi numai obligaţii şi restricţii!
Sunt trasate dungi pe trotuarul din faţa şcolii şi în curtea şcolii, obligându-i pe elevii să meargă doar folosind spaţiul marcat cu vopsea, de parcă există vreun risc de contaminare dacă se păşeşte mai la dreapta sau mai la stânga!
În numele unui virus ce produce viroză se iau decizii şi se aplică măsuri exagerate, chiar şi la atât de multe luni de la anunţul OMS, cum că există un virus pe planetă! De fapt, sunt mii de viruşi, dar ei pun accentul pe acest covid, care a produs mult mai puţine victime decât orice altă boală de pe Planeta aceasta. A se vedea cum stă situaţia statistică, live, de pe site-ul OMS-ului. Veţi fi uimiţi ce vedeţi în acele statistici!

Gingăşia chipului de copil, ascunsă sub mască!
Este penibil să pui masca pe figura copiilor în şcoală în condiţiile în care aceeaşi copii stau unii lângă alţii, fără mască, atunci când ies de la şcoală sau când se văd prin parcuri şi socializează aşa cum este şi normal, că omul a fost făcut să socializeze, nu să stea la izolare - aşa cum consideră unii că ar fi bine.
Uite că nu este bine, pentru că, la izolare, organismul uman nu mai are posibilitatea să producă anticorpi, nu mai are cum să se călească pentru a face faţă atacurilor unor viruşi. Ce o fi atât de greu de gândit logic?
Ţări în care s-au raportat, în primăvară, mult mai multe cazuri de îmbolnăviri decât în România, acum şi-au redeschis şcolile în condiţii apropiate de cele normale, fără a obliga elevii şi profesorii să poarte mască.
De ce în România se procedează altfel?