Ultima editie tiparita in format pdf

Parteneriat între Ministerul Educaţiei din România şi două companii specializate şi în platforme digitalizate. De abia acum?

Publicat pe 2020-09-03 12:24:03Mihail Marinescu

Deşi din luna martie învăţământul românesc s-a „mutat” pe on line, de abia acum, în septembrie, s-a găsit o cale pentru a facilita accesul gratuit al şcolilor la platforme educaţionale!
Ministerul Educaţiei a semnat un parteneriat cu două companii specializate în sistemul digital, anume Google şi Microsoft, asta cu câteva zile înainte de revenirea elevilor la şcoală!
Prin acest parteneriat, cadrele didactice și unitățile de învățământ au acces, în mod gratuit, la toate platformele educaționale dezvoltate de cele două companii, inclusiv la programele-suport și la resursele educaționale dezvoltate de acestea. Astfel, platformele G Suite for Education și Microsoft Office 365 A1 pot fi utilizate în procesul de predare, cu interfață în limba română. Ambele licențe se activează în mod gratuit, prin intermediul portalului de activare clasaviitorului.ro și pot fi utilizate, tot gratuit, pe durata de funcționare a unității de învățământ. Aceste aplicații le oferă profesorilor posiblitatea de a gestiona fluxul de lucru la clasă cu ajutorul Google Classroom sau Microsoft Teams (distribuire materiale suport de curs, distribuire teme, acordare de feedback personalizat, notare), de a organiza videoconferințe cu ajutorul Meet sau Teams, de a folosi tabla virtuală cu ajutorul Google Jamboard sau Microsoft Whiteboard și de a avea acces la tot ceea ce este necesar pentru a derula activitatea didactică prin aplicațiile online. Formarea cadrelor didactice în vederea utilizării platformelor digitale de predare este un alt obiectiv al acestui parteneriat, în cadrul căruia vor fi dezvoltate și implementate programe de formare și alte tipuri de resurse-suport. Totodată, parteneriatul oferă resurse-suport atât elevilor, cât și studenților, pentru ca aceștia să învețe să folosească mai eficient tehnologia digitală.