Ultima editie tiparita in format pdf

Autorităţile locale din Gornet cer daune de 500.000 de euro Departamentului pentru Situații de Urgență condus de Arafat

Publicat pe 2020-07-30 12:14:36Mihail Marinescu

Supărare mare în satul Gornet, din Judeţul Prahova, acolo unde Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, a ordonat ca localitatea să intre în carantină.
Primarul Nicolae Negoițescu susține că nici înainte, nici după ce s-a dispus carantina, prin satul Gornet nu a trecut nicio autoritate din domeniul sănătății publice ca să vadă care este situația.
Primarul a precizat, într-o intervenţie la un post TV, că dintre cei 15 bolnavi care ar fi dus la decizia de carantinare, 7 nu mai sunt infectați, 7 sunt în spital, iar unul nu mai locuiește la Gornet de un deceniu.
Astfel, în sat, nu mai e acum nicio persoană infectată.
Așa că, în opinia autorităţilor locale, satul cu 2.000 de locuitori nu „îndeplinește” criteriul „trei cazuri de covid-19 la mia de locuitori”.
În acest context, primăria comunei Gornet, în calitate de unitate administrativ teritorială, a decis să dea în judecată Departamentul pentru Situații de Urgență, contestând la Curtea de Apel București ordinul emis de Raed Arafat.
În acțiunea înaintată instanței, comuna cere 500.000 de euro despăgubiri, pe motiv că peste 450 de localnici au rămas fără loc de muncă, după impunerea carantinei, pentru că nu au mai fost primiți la serviciu de angajatorii din alte orașe ori comune.