Ultima editie tiparita in format pdf

Gata şi cu proba scrisă a Titularizării

Publicat pe 2020-07-30 12:42:08Mihail Marinescu

Se aşteaptă primele rezultate

La proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri, 29 iulie, în patru centre de examen, s-au prezentat 858 de candidaţi (89.09 %) din cei 963 candidaţi înscriși. Din promoţia de absolvenţi ai anului 2020, au fost prezenţi 155 de candidaţi.
71 (7.37%) dintre candidaţi s-au retras din motive personale sau medicale. Niciun candidat nu a fost eliminat din examen. Primele rezultate vor fi afișate în data de 4 august, la sediul Inspectoratului Şcolar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile pot fi depuse la sediile inspectoratelor școlare județene sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5.

Repartizările pe posturi/ catedre se pot face şi on line! Oare prin ce metode, videoconferinţă, videoproiector?
Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 12 - 14 august.
Suntem foarte curioşi să vedem cum se desfăşoară şedinţele astea şi on line!
Se pune un monitor mare în sala de şedinţe publice şi se comunică precum la videoconferinţe? Sau cum e procedura?
Aşadar, dacă eşti candidat trebuie să ai şi sistem on line instalat acasă, că altfel trebuie să te prezinţi fizic la ISJ. Dar dacă te prezinţi la ISJ, nu e prea bine, că se isterizează unii pe motiv că poate se răspândeşte covidul acum, la 7 luni de când OMS a transmis că e covid pe Terra! Multă demenţă pe planeta asta!