Ultima editie tiparita in format pdf

Petrolul n-a mai jucat ca la Arad!

Publicat pe 2020-07-24 13:27:34Ionuț Mitoiu

De cum a început meciul cu Turris, s-a văzut ca nu sună bine acest joc pentru Petrolul! Aşezarea în teren nu părea deloc una ofensivă, cu doar "neajutoratul" Blănaru în atac! De fapt partida a inceput cu gazdele la timona şi primul sfert de oră le-a aparținut. În rest, prima repriză a fost echilibrată, fără faze importante la cele două porți, dar cu o schimbare "forțată" în tabăra Petrolului. În min. 14 , Şaim Tudor accidentat, este înlocuit cu Roige. După pauză şi Avram este schimbat după o accidentare. În locul lui a fost introdus Lungu în debutul actului doi. În min.52, Enache mută ofensiv. Îl înlocuieşte pe mijlocaşul Pierce cu atacantul Arnăutu. Această repriză a fost într-adevăr controlată de ploieşteni, care au "dus" mai multe mingi în careul gazdelor, fără să se cunoască pe tabelă, din păcate.
De la Turris doi jucatori au ieşit în evidență, Ispas şi tânărul Haită. Dar, Ispas a fost de departe "omul meciului"! Au fost două mari ocazii de gol ale Petrolului în ultima jumătate de oră. Ambele au fost salvate de fundaşul Ispas. Min.69.Roige trimite spre gol, dar Ispas salvează în corner! Min.90+3: "Cap" Arnăutu şi din nou acelaşi Ispas scoate cu piciorul din fața porții, cu un reflex de ultim moment! Câteva considerații după acest joc. După pauză, Petrolul a impus ritmul, a avut mai mult posesia şi a dominat teritorial. Dar, din păcate, golul n-a venit! Costel Enache a avut o mare problemă pe final de joc. Nu a mai putut să-l înlocuiască pe Sârghi accidentat, deoarece nu a calculat bine momentele de întrerupere ale jocului dictate de modificările făcute! O caracteristică importantă de abordare a meciului a fost aceea că Enache nu a jucat ofensiv de la început, aşa cum a făcut-o la Arad, cu UTA! Adică, cu două vârfuri. În atac, l-a avut doar pe Blănaru, care a fost şters! Acum, totul e o "loterie"! Petrolul trebuie să câştige ultimele două meciuri şi să fie "ajutată" de rezultatele colaterale, ca să prindă măcar locul de baraj. Ultimul joc acasă va fi marți, 28 iulie, ora 20, cu FC Argeş.

Turris Oltul Tr. Măgurele - Petrolul Ploiești 0-0
Turris: Duțu-Călințaru, Sălcianu, Ispas, Mitrea-Cioinac, S.Pană (cpt)(90-Pațurcă)-Cr.Coibanu (59-Serediuc),Haită, I.Voicu (90-Tescan)-A.Voinea (81-Neguț). Antrenor: Erik Lincar.
Petrolul: Avram (46-Lungu)-Sârghi, Răuță, Manolache, Țicu-Pierce (52-Arnăutu, Meza Colli-Deac, Marinescu (cpt), Şaim Tudor (14-Roige)-Blănaru (72-Hamza). Antrenor: Costel Enache. Au arbitrat: Marcel Bîrsan (București)-Valentin Avram (București) şi Daniel Mitruți (Craiova). Observatori: Gheorghe Mihalache (Buzău) şi Florentin Barbu (Giurgiu). Jucătorul meciului: Ispas (Turris).