Ultima editie tiparita in format pdf

Umbrele cu... bere în curtea ISJ Prahova

Publicat pe 2020-07-28 16:29:59Mihail Marinescu

Pentru ca elevii să fie protejaţi de razele soarelui, două umbrele imense au fost instalate în curtea ISJ Prahova. Apariţia acestora îţi dădeau impresia că ISJ şi-ar fi deschis terasă, asta pentru că umbrelele galbene conţineau numele unei firme producătoare de bere!

Ce lege permite ca o instituţie de învăţământ să aibă materiale promoţionale la alcool, fie şi în curte?

Traversăm, într-adevăr, o perioadă ciudată a existenţei omenirii. Atât de ciudată încât ceea ce se întâmplă te face să te întrebi dacă nu cumva s-a întors lumea cu dosul în sus.   
 Perioada când normalul devine anormal şi anormalul devine normal, pentru unii! Trecând astăzi, 24 iulie, pe strada unde îşi are sediul Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, nu mică ne-a fost mirarea când am văzut două umbrele imense instalate în curtea principală a clădirii care adăposteşte Casa Corpului Didactic şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova. 
Umbrelele ca umbrelele, însă ceea ce scria pe ele ne-a făcut să ne întrebăm dacă nu cumva clădirea s-a transformat în restaurant cu terasă! Umbrelele, de culoare galbenă, purtau numele unei companii producătoare de bere! 
Ce să caute reclama la bere în curtea unei instiuţii de învăţământ? 
Oare „prietenii ştiu de ce”?! 
Ce lege din ţara asta permite prezenţa unor materiale promoţionale la alcool în curtea instituţiilor de învăţământ? Ciudat este faptul că, de ceva vreme, de pe clădire, au fost scoase tăbliţele pe care scria denumirile instituţiilor care activează în respectiva clădire, dar şi Tricolorul ţării. Probabil că motivul este acela că, în clădire, se zugrăveşte! 
Dar uite că avem parte de reclamă la o firmă producătoare de bere! Hai că e haios! Înţelegem faptul că ISJ Prahova s-a gândit să-i protejeze de soare pe elevii care vin să se înscrie pentru învâţământul liceal, punând umbrele, însă chiar nu se găseau decât asemenea umbrele? Nepăsare sau greşeală managerială?