Ultima editie tiparita in format pdf

Sute de locuri rămase vacante în învăţământul primar prahovean!

Publicat pe 2020-07-24 13:13:03Mihail Marinescu

În condiţiile în care oamenii sunt „bombardaţi” zilnic cu ştiri înspăimântătoare despre viitor, parcă nici nu-ţi mai vine să-ţi înscrii copilul la şcoală!

În prima etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, în judeţul Prahova au fost admise 5.101 de cereri.
În total, numărul locurilor disponibile era de 6.005.
Astfel, pentru etapa dedicată înscrierilor, mai sunt disponibile 904 locuri în învăţământul primar.
În condiţiile în care actuala putere legislativă din România transmite numai ştiri negative cu privire la covid, să ne mai mirăm de ce lumea nu prea se mai înghesuie să-şi înscrie copilul la şcoală?
În a doua etapă (21-31 iulie) este asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți, din diferite motive. În perioada 1-4 septembrie sunt prevăzute centralizarea și soluționarea, de către inspectoratele școlare, a cererilor părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.
De asemenea, inspectoratele școlare vor soluționa orice alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului.
În situația transmiterii documentelor pe e-mail, prin poștă, cu confirmare de primire, documentele utilizate pentru înscrierea în clasa pregătitoare vor fi solicitate și în format fizic, în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor.