Ultima editie tiparita in format pdf

Condiţii ciudate în care s-au susţinut examenele naţionale!

Publicat pe 2020-06-25 13:54:06Mihail Marinescu

Elevii şi profesorii au fost pur şi simplu umiliţi prin decizii guvernamentale ciudate. Examene susţinute cu măşti purtate 2-3 ore şi cu distanţare fizică

Pentru ce au mai fost obligaţi elevii să poarte masca pe figură din moment s-a ordonat ca distanţa dintre candidaţi să fie de cel puţin 2 metri?

Stresul examenului a fost suplimentat de stersul „măsurilor de protejare”

Elevii care au fost nevoiţi să susţină, în această vară, examenele naţionale au avut de suportat rigorile ordinelor de ministru, emise „în context epidemiologic”, cum le place oficialilor să se exprime. Ne referim la condiţiile inumane pe care şcolile au fost obligate să le pună elevilor la dispoziţie pentru susţinerea probelor din examen. După ritualul cu luatul temperaturii la intrare în unitatea şcolară, candidaţii erau obligaţi să stea 2-3 ore cu masca pe figură. Sălile de examen aflate în bătaia soarelui erau transformate în saune, cele care nu deţin aer condiţionat, şi să stai şi cu căile respiratorii acoperite în timpul unui examen nu e tocmai benefic. Toate acestea într-o perioadă când vara şi-a intrat bine în drepturi.
Vă puteţi imagina, doamnelor şi domnilor, în ce condiţii inumane a susţinut examenele această generaţie de copii?
Pentru ce au mai fost obligaţi să poarte masca pe figură din moment s-a ordonat ca distanţa dintre candidaţi să fie de cel puţin 2 metri?
Sunt anumite fracturi de logică aici!
Sălile de examen arătau de parcă acolo era vreun loc în care copiii erau pedepsiţi.
În numele covidului sunt aplicate măsuri care mai rău îţi pot afecta sănătatea decât să ţi-o protejeze!
Stresul examenului a fost suplimentat de stersul controlului temperaturii, al purtării măştilor. La evaluarea lucrărilor, profesorii corectori ar trebui să le acorde punctaje mai mari candidaţilor, pentru umilinţa suportată!

„Masca nu protejează de covid-19”, spune producătorul măştilor!
Greu este şi pentru profesorii corectori, care sunt nevoiţi să stea mult mai mult timp cu masca pe figură, ceea ce îngreunează oxigenarea creierului. Dar, cine să înţeleagă? Mai mult decât atât, producătorul măştilor specifică, pe ambalaj (a se citi ce scrie pe ambalajul din fotografie) că masca nu protejează împotriva covid-19 (coronavirus) şi nici împotriva altor viruşi şi bacterii! Atunci, de ce oamenii sunt obligaţi să le poarte? „Lăsaţi, că ne protejează ea (masca) de ceva”, spun unii mai naivi!
E, uite că şi producătorul măştilor spune că produsul respectiv nu vă protejează!
Pur şi simplu, atât elevii, cât şi profesorii au fost umiliţi de către Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii.
A fost amânat examenul de Titularizare, pe motiv că a fost prelungită Starea de alertă, însă iată că Bacalaureatul nu a fost amânat şi nu au fost amânate nici evenimentele care sunt înscrise în calendarul Admiterii la liceu!
Aşadar, unde e problema care a stat la baza amânării Titularizării?