Ultima editie tiparita in format pdf

Un medic legist german care face autopsia victimelor COVID-19 spulberă tot ce se credea şi ce se zicea până acum despre această infecţie

Publicat pe 2020-04-16 13:38:08Sursa: libertatea.ro

Toate victimele coronavirusului cărora le-a făcut autopsia aveau comorbidități atât de grave, încât, „oricât de crud ar suna, oricum ar fi murit în cursul acestui an”. Medicul a rugat-o public pe Angela Merkel să le dea posibilitatea germanilor să revină la viaţa anterioară pandemiei.

Medicul legist Klaus Püschel susține că infecția cu coronavirus este ”relativ nepericuloasă” și că germanii ar trebui să învețe să conviețuiască și cu această boală, chiar fără carantină. Toate victimele coronavirusului cărora le-a făcut autopsia aveau comorbidități atât de grave, încât, „oricât de crud ar suna, oricum ar fi murit în cursul acestui an”, a afirmat medicul legist pentru cotidianul Hamburger Abendblatt. Declarațiile sale au fost preluate ulterior de mai multe publicaţii germane. Medicul este adeptul revenirii treptate la viața anterioară pandemiei și a rugat-o public pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, să înceapă imediat acest proces, deoarece „acum este momentul potrivit”. O opinie asemănătoare are și psihiatrul Michael Schulte-Markwort: „Nici una dintre cifrele pe care le cunoaștem nu justifică teama manifestată în Germania față de virus”, a declarat acesta pentru Hamburger Abendblatt. Psihiatrul a mai afirmat că are impresia că teama a devenit atât de obișnuită, încât veștile bune referitoare la combaterea pandemiei nu sunt luate în serios.