Ultima editie tiparita in format pdf

Nadia Comăneci, împreună cu alţi campioni, îi îndeamnă pe români să stea în case!

Publicat pe 2020-03-20 10:48:53Mihail Marinescu

Foşti şi actuali campioni olimpici, mondiali şi europeni precum Nadia Comăneci, Cristina Neagu, Mihai Covaliu, Gabriela Szabo, Marian Drăgulescu, Elizabeta Samara sau Ionela Cozmiuc au transmis mesaje prin care îi încurajează pe români să rămână în case şi să respecte indicaţiile autorităţilor în contextul pandemiei de coronavirus.

Multipla campioană olimpică la gimnastică Nadia Comăneci îndeamnă pe oameni la responsabilitate socială în această perioadă: „Acum este un moment extrem de important şi fiecare dintre noi avem o mare responsabilitate faţă de noi, faţă de familie, faţă de cei dragi şi faţă de cei din jurul nostru. Trebuie să ne spălăm foarte des şi foarte bine pe mâini şi să evităm locurile aglomerate. Doar împreună putem combate acest virus. Vă doresc multă, multă sănătate”, a afirmat Nadia Comăneci pe contul oficial de Instagram al COSR.

Marian Drăgulescu, multiplu medaliat olimpic, mondial şi european la gimnastică, afirmă că răspândirea virusului poate fi combătută numai prin unitate: „Salutare, dragi români! Haideţi să lăsăm panica de o parte şi să ne mobilizăm ca să combatem răspândirea acestui virus pentru noi, pentru părinţii noştri, pentru copiii noştri. Haideţi să urmăm toate instrucţiunile specialiştilor şi să oprim răspândirea acestui virus. Numai bine!”

Singura campioană olimpică a judoului românesc, Alina Dumitru, a postat pe un site de socializare un clip video alături de băieţelul său în vârstă de aproape 4 ani, Ianis. „Noi ţinem cont de sfaturile autorităţilor de a sta în casă. Vrem să ne bucurăm de timpul petrecut alături de cel mic şi vrem să îi oferim cât mai multe activităţi ca să nu se plictisească”, a declarat Alina Dumitru.

Fosta campioană olimpică, Gabriela Szabo, le-a transmis românilor să respecte întrutotul recomandările autorităţilor: „Igiena este foarte importantă pentru noi toţi, indiferent de vârstă sau statut social, nu doar acum în această perioadă specială, ci în viaţa de zi cu zi. Mă alătur acestei campanii şi vă încurajez să ţineţi cont de toate mesajele transmise de autorităţi, care pot preveni îmbolnăvirea noastră, a prietenilor noştri şi a celor dragi nouă. Bucuraţi-vă de timpul liber alături de copii şi povestiţi-le despre importanţa sportului în viaţa fiecăruia dintre noi”.

Dubla campioană mondială la canotaj Ionela Cozmiuc îi îndeamnă pe români să se spele des pe mâini şi să evite în această perioadă locurile aglomerate: „Ţine de noi să câştigăm această luptă. Trebuie să demonstrăm că suntem responsabili pentru noi, pentru familiile noastre, pentru toţi cei dragi. Străbunicii noştri au fost trimişi la război pentru ca nouă să ne fie mai bine. Noi suntem rugaţi să stăm în casă. Fiţi responsabili, spălaţi-vă des pe mâini şi evitaţi locurile aglomerate. Eu mă pregătesc în continuare pentru Jocurile Olimpice. Mă antrenez izolat, departe de restul lumii. Îi provoc pe ceilalţi sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 să facă la fel. Hai România!”, a spus Ionela Cozmiuc.

Fosta handbalistă Narcisa Lecuşanu consideră că omenirea traversează o perioadă dificilă şi îndeamnă oamenii să respecte indicaţiile autorităţilor: „Traversăm o perioadă foarte grea, coronavirusul face ravagii în toată lumea şi de aceea cred că este cel mai oportun moment să respectăm absolut toate recomandările autorităţilor pentru a ne simţi protejaţi şi ocrotiţi de tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Sănătatea este mai presus de toate. Multă sănătate tuturor”.