Ultima editie tiparita in format pdf

Din „fast-food”, în „no food”!

Publicat pe 2020-03-18 16:01:02Mihail Marinescu

Deşi este permisă organizarea în baruri, restaurante, hoteluri şi alte localuri publice doar a activităţii de servire de tip drive-in, room-service sau livrare la client, unii comercianţi de fast-food din Ploieşti au făcut exces de zel şi şi-au întrerupt activitatea. Unele cafenele, însă, erau cu uşile larg deschise!

Cu toate că ministrul de Interne a comunicat marţi, 17 martie, că este permisă organizarea activităţilor de servire şi consum din baruri, restaurante, hoteluri, cafenele astfel încât să se vândă produse în stil drive-in, room-service sau livrare la client, evitându-se prezenţa clienţilor în incintă, unii comercianţi de fast-food din Ploieşti au decis că este mai bine închidă prăvălia de tot, timp de două săptămâni!  Totuşi, cei care au procedat aşa aveau posibilitatea, atât legală, cât şi fizică, să vândă la fereastră, dar excesul de zel funcţioneză din plin în această perioadă agitată pe care o traversează societatea. Dar şi afişul postat pe uşă pare destul de sugestiv, de parcă virusului COVID-19 îi era adresat anunţul! Poate că nu-i i-a mai ajuns hârtia să scrie „din cauza virusului COVID-19”. Bine că măcar a scris cuvintele întregi şi nu le-a scris aşa cum se mai scrie pe mess (un cuvânt din două, trei litere) chiar dacă lipsesc semnele diacritice, deşi anunţul este scris de mână! De la fast-food să trecem la cafenea, pentru că am descoperit că există şi alt gen de comerciant, care a continuat şi a doua zi să ţină uşile larg deschise ale cafenelei. Se află chiar în centrul Ploieştiului, în vecinătatea unui cunoscut hotel. Ce-i drept, nu era niciun client la masă, dar uşile era deschise. Poate că omul era în curăţenie...! Iată ce a comunicat ministrul Vela pe 17 martie: „Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, activități organizate de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice în spațiile din interiorul sau exteriorul locației. E permisă organizarea de către aceste unități economice de profil a activității de comercializare care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, de tip: drive-in, room-service sau livrare la client”.