Ultima editie tiparita in format pdf

Prof. Adrian Streinu-Cercel a explicat cum se manifestă noul virus de pneumonie, venit din China

Publicat pe 2020-01-31 11:32:39

Pnemonia cauzată de noul virus, care a ucis 9 oameni în China se aseamănă foarte mult cu gripa. Principalele semene de alarmă sunt febra, tusea seacă, starea generală proastă, durerea de cap şi tulburările respiratorii, a explicat, pentru HotNews.ro, prof. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş. Acesta mai spune că „tratament care să se adreseze acestui virus nu există, în schimb există tratamente patogenice, care se adresează căilor prin care boala se poate constitui, ceea ce este deosebit de important”.

Simptome

Semnele de alarmă date de îmbolnăvirea cu coronavirus seamănă foarte mult cu cele ale gripei: febră, tuse seacă, stare generală proastă, durere de cap şi tulburări respiratorii.

Mod de transmitere

Virusul se transmite de la om la om. În eventualitatea în care la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor vor ajunge persoane care prezintă aceste simptome, ele vor fi întrebate dacă au călătorit în zone afectate de noul coronavirus sau dacă au intrat în contact cu persoane care au călătorit în zonele respective.

Tratament

Există tratament pentru coronavirus? Un tratament care să se adreseze acestui virus nu există în acest moment, în schimb există tratamente patogenice, care se adresează căilor prin care boala se poate constitui, a explicat managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş.

Bolnavii pot fi trataţi în România. Medicul Adrian Streinu-Cercel dă asigurări că, în cazul în care se vor înregistra cazuri de îmbălnăvire pe teritoriul României, „primele cazuri vor fi adresate Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, şi aici avem expertiza şi cunoştinţele necesare ca să putem interveni”.