Ultima editie tiparita in format pdf

Ce le-a pregătit Consiliul Judeţean Prahova elevilor olimpici prahoveni

Publicat pe 2019-12-19 12:27:51Mihail Marinescu

Elita învăţământului prahovean a avut parte, pentru a-l doilea an la rând, de o Gală de Excelenţă, în care cei mai buni elevi şi profesori, cu rezultate de excepţie la olimpiade şi concursuri şcolare în 2018-2019, au fost premiaţi cu diplome şi bani

Elevi și profesorii îndrumători ai acestora, care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile școlare de nivel național și internațional, în anul școlar 2018-2019, s-au aflat miercuri, 18 decembrie, în Sala Europa a Palatului Administrativ pentru a fi premiaţi în cadrul celei de-a doua ediţii a „Galei de Excelență a Învățământului Prahovean”, eveniment organizat de Consiliul Județean Prahova. Astfel, conducerea administrației județene, asigurată de pe Bogdan Toader – preşedinte şi Ludmila Sfârloagă – vicepreşedinte, a premiat 358 de elevi şi 210 profesori, oferindu-se diplome şi premii în bani în valoare totală de 267.584 lei. Pe scenă au fost chemaţi, pentru prmeiere, elevi de la discipline teoretice (istorie, economie, biologie, fizică, chimie, limba română, limbi străine, geografie, informatică, matematică, limba latina, neogreaca, lingvistica, arte, religie) dar și la discipline din domeniul sportului (fotbal, volei, rugby, baschet, pentatlon, handbal, șah, badminton, cros).
Gala a avut parte de şi de momente artistice, asigurate de elevi ai Colegiului de Artă „Carmen Sylva” din Ploieşti. Invitat pe scenă să adreseze câteva cuvinte celor din elita învăţământului prahovean, prof. Horia Victor Toma – inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, i-a felicitat pe elevi şi pe profesori pentru performanţele obţinute, ţinând să remarce şi aportul deosebit pe care l-a adus prof. Nicolae Angelescu învăţământului din funcţia de inspector şcolar general, deţinută timp de patru ani, până în decembrie 2019.
„Gala de Excelență a Învățământului Prahovean a reunit reprezentanți ai mediului academic, elevi, părinți și reprezentanți ai administrației publice. Scopul acestei gale de excelență este acela de a acorda respectul cuvenit tuturor cadrelor didactice, care participă la misiunea nobilă de instruire a tinerilor, precum și de a recunoaște performanța obținută de elevi”, se specifică pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Prahova.
Președintele Bogdan Toader a menționat că „trebuie să conștientizăm cu toții rolul important pe care educaţia o are pentru orice stat, pentru orice naţiune dar şi pentru comunitatea din care facem parte. Din acest motiv, învățământul ar trebui să fie prioritatea strategică a oricărei societăți care dorește progresul”.