Ultima editie tiparita in format pdf

Administratorul unei asociaţii de proprietari din Ploiești a fugit cu banii de întreţinere

Publicat pe 2019-05-22 10:28:16

Zeci de familii din cartierul ploieştean ”9 Mai” acuză că sunt la un pas să rămână fără apă caldă şi căldură din cauza administratorului asociaţiei de proprietari care a fugit cu banii de întreţinere.

 

Oamenii din mai multe blocuri situate pe strada Călăraşi din Ploieşti spun că, deşi credeau că sunt cu plata facturilor la zi, reprezentanţii societăţii de distribuţie a apei potabilie şi a agentului termic i-au anunţat că furnizarea utilităţilor va fi întreruptă întrucât facturile nu au mai fost plătite de la începutul anului. Furioşi, locatarii din blocurile vizate au mers, luni, 13 mai, să ceară socoteală administratorului asociaţiei de proprietari, dar acesta a refuzat să le deschidă uşa.

Primele informaţii arată că femeia şi-ar fi însuşit toţi banii de întreţinere, aproape 100.000 de lei, şi nu a mai plătit furnizorul de utilităţi din luna ianuarie a acestui an.

Când au realizat în ce situaţie se află, oamenii au sunat la 112 şi au cerut ajutorul Poliţiei, însă autorităţile nu pot face nimic fără o plângere prealabilă a păgubiţilor, care, cel mai probabil, va fi depusă în cursul zilei de marţi, 14 mai, la sediul IJP Prahova.

 Ca să nu rămână fără apă la robinet, ploieştenii păgubiţi au negociat cu furnizorul şi şi-au luat angajamentul că vor plăti din nou facturile, însă eşalonat. Doar pentru agentul termic, spun oamenii, trebuie să achite în total aproape 40.000 de lei.

Pentru a recupera prejudiciul, administratorul asociaţiei de proprietari va fi chemat în judecată, însă un astfel de proces este de durată.