Ultima editie tiparita in format pdf

Fiul preotului din Lipăneşti, trimis în judecată pentru omor

Publicat pe 2019-05-08 11:19:03

Marin Teodor Mina, fiul unui preot din localitatea prahoveană Lipăneşti, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de omor calificat. Tânărul în vârstă de 23 de ani este bănuit că a omorât o vecină cu mai multe lovituri de cuţit, apoi a incendiat casa femeii. Teodor Mina Marin este principalul suspect al crimei care s-a petrecut în noaptea de 3 spre 4 februarie. Tânărul şi-a recunoscut fapta şi a descris în faţa instanţei întreaga scenă care s-a petrecut în casa ororii.

Teo, aşa cum este cuoscut în sat, era vecin cu Liliana, femeia în vârstă de 63 de ani, găsită moartă în casă de către pompierii chemaţi să stingă incendiul care i-a cuprins locuinţa. În seara de 3 februarie, tânărul a mărturisit în faţa judecătorilor că s-a aşezat la calculator în jurul orelor 23.00. În acest timp ar fi băut zdravăn dintr-o sticlă de 500 sau de 750 de ml de alcool. Când a ajuns în casa vecinei a fost surprins de aceasta în timp ce scotocea prin casă, a declarat Teo în faţa judecătorilor. Acesta a precizat că cei doi s-au certat mai întâi după care a izbuncint o luptă în toată regula timp în care femeiea ”se zbătea şi urla”, se arată în încheierea de şedinţă din Camera de Consiliu. Arma crimei se pare că este un ciob de la un obiect, cel mai probabil farfurie, care s-a spart în timp ce victima şi agresorul s-au îmbrâncit.

”Inculpatul descrie că s-a repezit la aceasta, că s-au îmbrâncit reciproc, că au căzut jos, timp în care au dărâmat lucrurile din jur, ocazie cu care s-au spart nişte obiecte şi cu mâna dreaptă a luat un ciob şi a început să lovească victima. Precizează că din câte îşi aminteşte a lovit-o doar cu ciobul, nu poate preciza de câte ori a lovit-o şi totodată menţionează că victima se zbătea, urla, iar el s-a tăiat la mâna dreaptă, în palmă, cu ciobul pe care l-a folosit”, potrivit încheierii de şedinţă.

După ce femeia a fost omorâtă, suspectul a incendiat casa în speranţa că va ascunde urmele crimei. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au finalizat ancheta şi au trimis în judecată cauza. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Prahova în data de 25 aprilie şi nu a primit încă un prim termen de judecată. De asemenea, procurorii au cerut instanţei prelungirea mandatului de arestare preventivă pe numele principalului suspect. Teodor Mina se află în spatele gratiilor încă din data de 8 februarie 2019.