Ultima editie tiparita in format pdf

Sebastian Ghiță, oficial un om liber. Curtea de Apel Ploiești a anulat cererea de extrădare

Publicat pe 2019-03-19 10:34:12(D.F.)

Curtea de Apel Ploieşti a admis marţi, 12 martie, solicitarea formulată de Biroul Executări Penale prin care s-a dispus retragerea cererii de extrădare pe numele lui Sebastian Ghiţă. Fostul deputat a scăpat de toate cele cinci mandatele de arestare preventivă, aşadar nu mai există un motiv pentru ca statul român să solicite aducerea acestuia în ţară.

Sebastian Ghiţă este oficial un om liber începând de marţi, 12 martie. Curtea de Apel a retras cererea de extrădare a fostului deputat invocând faptul că ”nu mai subzistă condiţiile prevăzute de lege pentru a se solicita extrădarea numitului Ghiţă Sebastian Aurelian, în temeiul mandatului de arestare preventivă nr. 2/UP/14.04.2017 emis de Curtea de Apel Ploieşti”, conform portalului instanţelor de judecată.

Ministerul Public are dreptul să conteste această decizie în termen de 24 de ore de la pronunţare.

Extrădarea fostului deputat a fost cerută de autorităţi în primăvara anului 2017, la câteva luni după ce acesta a fugit din ţară, deşi se afla în control judiciar şi avea interdicţie de a părăsi România. Imediat după fuga în Serbia, procurorii DNA din Ploieşti au cerut mandate de arestare preventivă în toate cele cinci dosare în care Ghiţă era anchetat şi toate au fost admise de instanţe din Prahova, dar şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.