Ultima editie tiparita in format pdf

Andronescu doreşte ca părinţii să nu mai plătească pentru after school

Publicat pe 2019-01-11 11:52:30Mihail Marinescu

Dacă părinţii sunt încurajaţi să nu mai plătească pentru odrasele lor, atunci de unde credeţi, domnilor şi doamnelor, că se vor găsi bani pentru „reglementările” doamnei ministru cu privire la „after school”. Cumva din bani publici? Haideţi, atunci, să le plătim şi bonele ce au grijă de copii la domiciliu!

Ecaterina Andronescu – ministrul Educaţiei Naţionale, a făcut noi referiri despre noua lege a educaţiei care ar urma sa reglementeze şi programul de after school în şcolile de stat, în aşa fel încât să nu mai fie percepute taxe de la părinţi. „After school-ul încercăm să îl asiguram public. Salariul mic al cadrului didactic l-a determinat sa încerce să mai facă ceva ca sa supravieţuiască. Eu cred ca prin lege putem să reglementăm after school”, avea să declare Ecaterina Andronescu la un post TV. Aceasta a continuat spunând că trebuie să se procedeze la o clarificare legislativă, pentru că, „într-adevăr, este o chestiune care nu are nicio legătură cel puţin cu etica meseriei. Pentru ca eşti profesor pentru învăţământul primar sau învăţător patru ore şi apoi primesti la after school-ul pe care tu îl dezvolţi, tot în şcoală, şi încasezi bani de la părinţi. Va trebui să găsim o soluţie, a spus ministrul Educaţiei.
Cumva doamna ministru se gândeşte ca banii pentru after school să se achite din fonduri publice? Când un el şi o ea concep un copil, răspunderea pentru copil este a acelor oameni, că doar nu facem copii ca apoi să-i crească statul, din bani publici. Nu ţi-a dictat statul „faci acum un copil, doii copii..." . Copilul îl faci că vrei tu, atunci tu să răspunzi pentru el. Dacă acei părinţi nu au timp să se ocupe de copil, lăsându-l, pentru ceva timp, la after school, este decizia lor, tot la fel cum tot decizia lor este de a avea o bonă în casă. Păi, dacă plătim bani publici pentru after school, haideţi să plătim şi pentru bone! Absurd! Nu au timp de copil pentru că sunt la muncă? Bun, munca se plăteşte, atunci înseamnă că-şi pot permite să aibă ei grijă de copilul lor, nu statul.