Ultima editie tiparita in format pdf

50 de persoane evacuate de la UPG Ploiești

Publicat pe 2018-11-26 11:39:42

Panică astăzi, Universitatea de Petrol-Gaze din Ploieşti, unde 50 de persoane au fost evacuate de urgenţă din din cauza unui miros iritant, resimţit la etajul 4, două persoane fiind transportate la spital pentru investigaţii, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ploieşti.

"Avem un apel pe 112, referitor la o tânără care prezintă palpitaţii. După ce am ajuns acolo, am constatat că era un miros iritant care se manifesta la etajul 4 al corpului I, după care s-a procedat la evacuarea celor 50 de persoane de la etajul respectiv, s-a aerisit încăperea. Acum s-a luat decizia să se evacueze tot corpul I şi urmează să se stabilească efectiv de la ce a provenit mirosul iritant", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Ploieşti, Raluca Vasiloae.

Potrivit ISU Prahova, din cele 50 de persoane, 10 au avut ameţeli, iar două au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare, având greaţă, vărsături şi pierderi de cunoştinţă.

În urma măsurătorilor nu s-au identificat gaze sau alte substanţe periculoase, însă la faţa locului au ajuns mai multe echipaje SMURD, autospeciala de transport personal şi victime multiple.