Ultima editie tiparita in format pdf

Control la DNA Ploieşti

Publicat pe 2018-08-01 16:23:27

DNA, structura centrală, a dispus un control la DNA Ploieşti. Este verificată situaţia tuturor dosarelor în care apar membri ai familiei Cosma, indiferent de calitatea procesuală.Ca răspuns la o serie de solicitări formulate de reprezentanţi ai mass media, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele: “​Luând în considerare comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din data de 25 iulie 2018, referitor la punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de domnul Onea Lucian Gabriel, procuror în cadrul Serviciului teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în temeiul prevederilor art. 65 alin. (3) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, ale art. 7 lit. s) din Regulamentul de ordine interioară a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, aprobat prin Ordinul ministrului justiţiei nr. 1643/C/2015 şi ale dispoziţiilor art. 3 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 43/2002, coroborate cu dispoziţiile art. 85 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, Procurorul şef al DNA, doamna Anca Jurma, a dispus efectuarea unui control la Serviciul teritorial Ploieşti, având ca obiect:

1. situaţia dosarelor şi lucrărilor care privesc, indiferent de calitatea lor procesuală, pe Vlad Cosma, Andreea Cosma şi Mircea Cosma, aflate în lucru la Serviciul teritorial Ploieşti, stadiul urmăririi penale sau al soluţionării acestor dosare/lucrări şi procurorii desemnaţi cu soluţionarea lor;

​2. verificarea actelor şi măsurilor procesuale dispuse de domnul procuror Onea Lucian Gabriel în dosarele şi lucrările care privesc,  indiferent de calitatea lor procesuală, pe Vlad Cosma, Andreea Cosma şi Mircea Cosma, aflate în lucru la Serviciul Teritorial Ploieşti, după data de 21.05.2018”.