Ultima editie tiparita in format pdf

Eseu despre regimul totalitarist la „Bac”

Publicat pe 2018-06-28 10:40:14Mihail Marinescu

Examenului de Bacalaureat a continuat astăzi, 27 iunie, cu proba obligatorie a profilului, unde candidaţii de la real au susținut proba la Matematică, iar cei de la profil uman proba la Istorie. La Matematică, candidaţii au primit, printre altele, cerinţe legate de matrice, polinom şi ecuaţii exponenţiale. La Istorie, subiectul I, elevii au primit un text despre constituirea României Mari, cerându-se rezolvarea unor cerinţe. Subiectul al II-lea a fost despre domnia lui Ștefan Cel Mare, în timp ce în cel de-al treilea subiect, liceenii au avut de scris un eseu despre regimul totalitarist din perioada postbelică.
În judeţul Prahova, dintr-un total de 4.881 candidaţi înscişi, au absentat 333, înregistrându-se şi un caz de elev eliminat din examen, de la Mizil.
Ultima probă scrisă - la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - se va desfășura joi, 28 iunie. Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.