Ultima editie tiparita in format pdf

Mainfreight Family & Friends Day

Publicat pe 2018-06-14 14:21:12Daniel Lazăr

Sâmbătă, 9 iunie a.c., una dintre cele mai longevive afaceri din Prahova (pornită ca business de familie şi ajunsă astăzi companie globală) a organizat evenimentul Mainfreight Family & Friends Day, dedicat angajaţilor, colaboratorilor şi familiilor acestora. A fost un eveniment de suflet, în care cei prezenţi au socializat, s-au bucurat de realizările de până acum şi s-au gândit cu speranţe la viitor.

„Am început activitatea în anul 1992, după ce am fost invitat timp de 10 luni în Olanda de către primul meu partener, Dajkman. Împreună cu soţia mea am început această aventură în casa părinţilor, ca şi firmă de transport, eu fiind la dispecerat, iar soţia la departamentul financiar-contabil. În 1996 am trecut la un alt nivel şi am construit prima hală de 1.000 mp (dintr-un teren de 23.000 mp pe care îl aveam la dispoziţie) în zona de nord a Ploieştiului. Atunci aveam 10 camioane”, spune, cu satisfacţie şi emoţie, Emil Ion, Managing Director Mainfreight România.

În anul 2000, Dajkman a vândut afacerea din România domnului Bosman din Olanda, care auzise de filiala din ţara noastră şi a fost extrem de încântat de acest lucru. „În 2005 am demarat prima etapă de dezvoltare în Ploieşti Industrial Parc, unde suntem şi astăzi, cu o hală de 10.000 mp şi am crescut implicit şi flota de camioane, deschizând şi activităţi noi, printre care comisionariatul vamal. În 2012 domnul Bosman s-a retras şi toată afacerea din Europa (Olanda – unde este sediul central, Belgia, Franţa, Polonia, Rusia şi România) a fost cumpărată de grupul Mainfreight, care a adăugat ca domeniu de activitate expediţiile marine în ţări ca Anglia, Germania sau Italia. Grupul s-a înfiinţat în anul 1970, în Noua Zeelandă şi s-a extins în Australia, Asia şi America de Nord, Europa fiind ultima zonă în care a intrat prin achiziţia amintită”, rememorează Emil Ion.

În momentul de faţă operaţiunile din România se derulează la Ploieşti şi Cluj-Napoca, cu 250 de angajaţi. „Anul trecut, am fost pe locul 3 în clasamentul activităţilor întregului grup, cu o cifră de afaceri de 18 milioane de euro. Pentru viitor ne dorim să creştem indiferent de conjunctura economică, având capabilitatea de a ne dezvolta cu încă 40.000 mp faţă de cei 20.000 mp existenţi în cele 4 hale. De asemenea, ne dorim să ne extindem în Moldova şi în vestul ţării”, conchide directorul Emil Ion.

Compania este preocupată şi de specialiştii tineri prin programul Futures Leaders. Tinerii pot aplica pe site-ul companiei, iar cei selectaţi merg la un program de pregătire în Olanda, stagiul durând până la 12 luni la alte locaţii de pe glob. Apoi revin în ţara lor şi conduc afacerile din ţările din care provin.