Ultima editie tiparita in format pdf

Incendiu de proporţii la rafinăria Astra din Ploieşti

Publicat pe 2018-05-22 15:52:19

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ploieşti au intervenit la un incendiu care s-a manifestat cu degajare mare de fum în curtea Rafinăriei Astra. A fost al doilea incendiu, în ultimele şase luni, care a izbcnit în curtea rafinăriei ploieştene. Incendiul a fost semnalat de mai mulţi ploieşteni care au văzut un fum negru şi gros ce se înălţa ameninţător deasupra caselor din apropiere. La faţa locului s-a deplasat iniţial un echipaj de intervenţie cu o autoutilitară, dar pentru că incendiul era destul de mare şi a cuprins o suprafaţă de câteva zeci de metri pătraţi, forţele de intervenţie au primit întăriri.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, incendiul se manifesta la un canal de deversare situat lângă o instalaţie dezafectată. Aceeaşi sursă a precizat că nu a există pericol de propagare.

Rafinăria Astra este dezafectată de aproximativ zece ani. În ultima perioadă au mai fost incendii de mici dimensiuni în curtea instituţiei, provocate de persoane care au lucrat neglijent cu aparate de tăiat metalul şi care lucrează la dezmembarea echipamentelor nefuncţionale din incinta Astra.