Ultima editie tiparita in format pdf

Bărbatul care şi-a ucis viitoarea soţie cu 34 de lovituri de cuţit, condamnat la 22 de ani de închisoare

Publicat pe 2018-03-20 15:51:10

Ploieşteanul Alexandru Rusu, care în februarie 2017 şi-a înjunghiat de mai multe ori concubina pe motiv că femeia şi prietenele ei au refuzat să întreţină relaţii sexuale cu el, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare. Bărbatul nu este la prima condmanare, el fiind anterior încarcerat pentru proxenetism.

Curtea de Apel Ploieşti a decis, prin sentinţă definitivă şi irevocabilă, să sporească cu doi ani pedeapsa primită de Rusu în prima instanţă. Tribunalul Prahova l-a condamnat pe fond la 20 de ani de închisoare cu executare şi la plata unor daune morale către membrii familiei. Curtea de Apel a considerat că ploieşteanul este vinovat şi de tentativă de omor, apreciind că bărbatul a avut intenţia să-l omoare şi pe băiatul minor al femeii pe care a ucis-o. Astfel instanţa a schimbat încadrarea juridică din lovituri şi alte violenţe în tentativă de omor, motiv pentru care anii de închisoare au fost suplimentaţi cu încă doi.

Prin sentinţă definitivă a fost menţinut decizia instanţei de fond prin care criminalul a fost obligat să plătească daune  rudelor femeii în valoare de 5000 de euro reprezentând cheltuieli de înmormîntare, iar fiecăruia dintre cei doi fii ai acesteia câte 50.000 de euro daune morale şi 5.000 de lei cheltuieli judiciare.

Alexandru Ştefan Rusu a fost trimis în judecată pentru că şi-a ucis cu mai multe lovituri de cuţit concubina, pe motiv că ea şi prietenele acesteia nu au vrut să întreţină relaţii sexuale cu el. Unul dintre cei doi fii ai femeii de 36 de ani, care se afla în casă şi a încercat să-şi apere mama, a fost rănit, fiind înjunghiat în umăr.

Fapta s-a întâmplat într-un apartament dintr-un bloc situat în cartierul Mihai Brabu din Ploieşti. Imediat după comiterea crimei, Alexandru Rusu a fugit de la locul faptei. A fost căutat de Poliţie, însă după câteva zile bărbatul s-a predate la una dintre secţiile de poliţie din Bucureşti. Fapta s-a petrecut pe fondul consumului de alcool şi, posibil de droguri, susţin surse apropiate anchetei. De altfel, principalul suspect este un cunoscut consumator de substanţe interzise, în trecut fiind chiar condamnat pentru trafic de droguri.

Victimă colaterală a scandalului dintre cei doi concubini a căzut şi David, băiatul cel mare al victimei, care a sărit să-şi apere mama. Copilul a fost rănit la umăr cu acelaşi cuţit cu care a fost ucisă şi femeia. 

În seara crimei, Alexandru Rusu şi concubina lui, pe care urma să o ia de soţie, au organizat o mică petrecere în apartamentul închiriat din Ploieşti. Au invitat şi două tinere, prietene ale cuplului, iar în apartament se aflau şi băieţii minori ai victimei. După ce a consumat alcool peste măsură, bărbatul a început să le facă avansuri celor două invitate, dintre care una era minoră. Fetele l-au refuzat, astfel că Alexandru s-a îndreptat către iubita lui, însă şi aceasta s-a opus. A izbucnit un adevărat scandal, iar de la ceartă până la crimă n-a mai fost decât un pas. Bărbatul a luat un cuţit de bucătărie şi a început să le ameninţe pe cele trei femei. A reuşit să-şi lovească iubita de 34 de ori, iar în încăierare l-a înjunghiat chiar şi pe unul dintre băieţi care a săirt să-şi apere mama. Cele două invitate au reuşit să scape cu viaţă, ele fiind cele care au sunat la 112 pentru a chema Poliţia. Prea târziu însă pentru femeia de 36 de ani, care a murit cu puţin timp ca în apartament să-şi facă apariţia medicii de la Serviciul de Ambulanţă.

Alexandru Rusu a fost încarcerat la trei zile după comiterea crimei şi de atunci se află în arest preventiv. Va rămâne în închisoare pentru următorii 22 de ani.