Ultima editie tiparita in format pdf

Bărbatul din Breaza care a dormit aproape un an alături de cadavrul surorii sale s-a sinucis

Publicat pe 2018-01-23 14:40:09

Constantin Istrate (58 de ani), bărbatul din localitatea prahovenă Breaza reţinut de Poliţie după ce a fost prins că a dormit în acelaşi pat alături de cadavrul surorii sale moarte de un an, s-a sinucis. Procurorii nu au luat nicio măsură preventivă pe numele acestuia, dar au decis să-l interneze pentru evaluare psihiatrică la Spitalul Voila din Câmpina unde a rămas internat doar câteva săptămâni. Istrate s-a întors în locuinţa groazei, dar se pare că nu a putut să depăşească faptul că a rămas fără veniturile pe care le câştiga de pe urma surorii sale.

Bărbatul a fost descoperit în ştreang de către un echipaj al Poliţiei Locale din Breaza care avea misiunea să-l verifice pe Constantin Istrate, dat fiind suspiciunile că suferă de anumite afecţiuni psihice. Cadavrul său a fost găsit chiar în locuinţa în care a dormit alături de sora sa moartă timp de un an.

Cosntantin Istrate a şocat comunitatea locală de la Brează prin gestul său demn de filmele de groază. Totul a fost descoperit dintr-o întâmplare şi asta doar pentru că un vecin a intrat întâmplător şi neanunţat în casa celor doi fraţi. Imediat după ce poliţiştii au descoperit că brăbatul a ţinut ascuns decesul surorii sale pentru a încasa ajutorul de însoţitor al unei persoane cu handicap şi chiar a dormit alături de un cadavru timp de cel puţin nouă luni au decis să deschidă un dosar penal. Bărbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina unde medicii au stabilit că Istrate suferă de anumite afecţiuni, acesta fiind şi motivul pentru care nu a fost arestat preventiv, spun surse apropiate de anchetă.

A ajuns acasă puţin înainte de srăbătorile de iarnă. Vecinii spun că, în toată această perioadă, a avut acelaşi comportament retras, dar că bătuse palma cu anchetatorii şi acceptase să plătească pensiile încasate ilegal de pe urma surorii sale. Vineri, cel mai probabil, şi-a pus ştreangul de gât, fiind descoperit abia după două zile de un echipaj al Poliţiei Locale din Breaza.

Autorităţile locale au aflat că Istrate Constantin a ascuns decesul surorii sale la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, abia după ce un vecin a intrat întâmplător în locuinţa celor doi fraţi. Omul a văzut pe pat cadavrul mumificat al femeii. Medicii legişti au stabilit că bătrâna decedase de cel puţin nouă luni. Unul dintre motivele pentru care Istrate a procedat în acest mod, spun anchetatorii, au fost banii. Sora acestuia avea un grad de handicap şi primea de la stat o pensie specială, dar şi un ajutor de însoţitor, iar venitul lunar ajungea undeva la 1500 de lei.