Ultima editie tiparita in format pdf

Un poliţist din Prahova, trimis în judecată pentru luare de mită, condamnat la închisoare cu executare

Publicat pe 2017-12-20 10:34:59

Dumitru Nicolae Burduja, fost poliţist în cadrul Postului de Poliţie din localitatea Filipeşti de Pădure, a fost condamnat de la închisoare cu executare într-un dosar de corupţie. Burduja a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni şi interdicţia de a-şi mai exercita funcţia pe o perioadă de doi ani. Sentinţa a fost dată vineri, 15 decembrie, de Tribunalul Prahova şi nu este definitivă.

Conform instanţei, fostul poliţist, în prezent pensionar, nu va mai avea voie să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat precum, pentru o perioadă de 2 ani începând de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

Dumitru Nicolae Burduja a fost trimis în judecată în anul 2015 de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova sub acuzaţiile de luare de mită în formă continută, abuz în serviciu şi fals intelectual. El a fost găsit vinovat de instanţă pentru toate aceste fapte. Fostul poliţist a fost acuzat că, în perioada în care lucra la Postul de Poliţie din Filipeşti, a cerut mită, de la bani până la produse alimentare sau combustibil, pentru a nu aplica amenzi de circulaţie şoferilor care încălcau legea. Anchetatorii spun că Burduja era cunoscut în localitate pentru felul în care acţiona, în calitate de poliţist. Dacă un şofer era prins că a circulat cu viteză, Burduja îi solicita mici atenţii, porc de Crăciun sau miel de Paşte, pentru a-i aplica o amendă mai mică pentru o infracţiune banală, de regulă lipsa centurii de siguranţă.

Dumitru Burduja are dreptul să facă apel la instanţa superioară, adică la Curtea de Apel din Ploieşti, în termen de zece zile de la pronunţare.

Împreună cu Dumitru Burduja a mai fost deferit justiţiei şi colegul său de serviciu, Viorel Tudose, care a primit o condamnare de închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.