Ultima editie tiparita in format pdf

Administratorul Allianso Group, dezvoltatorul Ploieşti West Prark, condamnat pentru evaziune

Publicat pe 2017-11-22 09:38:35

Lokere Ivan Filipo, administratorul  Allianso Group, dezvoltatorul Ploieşti West Park, unul dintre cele mai mare parcuri industriale din România, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. Cetăţeanul belgian a fost găsit vinovat într-un dosar în care prejudiciul a fost calculat la suma de peste jumătate de milion de euro.

Tribunalul Prahova a decis să-l condamne pe Ivan Lokere la trei ani de închisoare cu suspendare şi doi ani interzicerea unor drepturi. Aceeaşi instanţă a hotărât să-l achite pe administratorul Allianso Group pentru infracţiunile de spălare de bani şi folosire cu rea – credinţă a creditului societăţii.

Conform portatului instanţelor de judecată, în cauză “prejudiciul a fost acoperit integral. În baza art 217 alin 6 Cpp cu aplicarea art 5 Cp, dispune restituirea cauţiunii în cuantum de 500.000 euro echivalent la moneda naţională la data depunerii acesteia, (…), achitată în numele inculpatului Lokere Ivan Filip Odiel”.

În acelaşi dosar a fost condamnată şi S.C Allianso Business Park S.R.L., fiind găsită vinovată pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă din perioada 2012-2013, la pedeapsa de 200.000 lei, amendă penală şi pedeapsa complementară a afişării hotărârii de condamnare pe o perioadă de 2 ani la sediul societăţii. Societatea a fost achitată pentru infracţiunea de spălare de bani.

Ivan Lokere Filip, administratorul Allianso Group, dezvoltatorul Ploieşti West Park, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în urmă cu doi ani, mai exact în data de 25 noiembrie 2015, sub acuzaţiile de spălare de bani, evaziune fiscală şi folosire cu rea credinţă a creditului societăţii.

În rechizitoriul procurorilor se arată că “prejudiciul creat bugetului consolidat al statului aferent înregistrării în evidenţa contabilă a cheltuielilor în baza celor două contracte de transfer a împrumuturilor suspicionate a fi fictive, este în sumă de 7.037.467 lei, reprezentând impozit pe profit sustras de la plată, fiind inclus în cuantumul stabilit de organele de inspecţie fiscală şi arătat anterior”.

Conform aceluiaşi document, Lokere a cauzat un prejudiciu de peste 700.000 de lei în urma unor tranzacţii fictive.

“În concluzie, prin înregistrarea în contabilitate, integral pe cheltuieli, pe seama şi în numele inc. S.C. Allianso Business Park S.R.L,  în perioada 2012-2013,  cu ….., a tranzacţiilor fictive privind serviciile respective de consultanţă,  în sumă de 4.463.425 lei (2.214.350 lei în anul 2012 şi 2.249.075 lei în anul 2013), inc. Lokere Ivan Filip O, a cauzat un prejudiciu în dauna bugetului consolidat în contul bugetar al impozitului pe profit în cuantum de 714.148 lei, reprezentând obiectul material al infracţiunii de evaziune fiscală”.

Hotărtârea Tribunalului Prahova nu este definitivă, astfel că Ivan Lokere a atacat sentinţa la Curtea de Apel Ploieşti.