Ultima editie tiparita in format pdf

Șefa Arestului Poliției Prahova amenințată de un deținut recidivist

Publicat pe 2017-09-29 15:57:48

Comisarul Daniela Enache, șeful Centrului de Reținere și Prevenție al Inspectoratului Județean de Poliție  Prahova, a fost amenințată că va fi violată de către un bărbat arestat pentru furt, cunoscut în lumea interlopă din zona Florești. Agresorul, Ionuț Pietraru, este știut pentru actele sale de violență, acesta fiind implicat în mai multe scandaluri care au izbucnit în Arestul de la Câmpina și în care victime au fost chiar Sorin Blejnar, fostul șef ANAF și Iulian Herțanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta.  Atât Blejnar cât și Herțanu au avut ghinionul să fie încarcerați, după ce au fost arestați în dosare de corupție, în aceeași celulă cu Pietraru. În cauză, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a deschis o anchetă pe numele interlopului, pe care l-a și deferit justiției sub aspectu săvârșirii infracțiunii de ultraj.

Scandalul din Arestul IJP Prahova a izbucnit din cauza condițiilor de detenție. Conform unor surse apropiate de anchetă, Pietraru ar fi cerut polițiștilor din Arest apă caldă pentru a-și prepara o cană cu cafea, asta în condițiile în care persoanele arestate beneficiază de luxul de a avea acces la apă caldă doar două zile pe săptămână. Pentru că cererea i-a fost refuzată, Pietraru a început să amenințe, mai întâi colegii de cameră, printre care și Sorin Blejnar și apoi pe comisarul Daniela Enache. Pe aceasta din urmă a amenințat-o că o va viola atunci când se va elibera din închisoare. Într-o primă fază, șefa Arestului a ignorat amenințările, însă atunci când interlopul a amenințat că intenționează să o violeze și pe fiica minoră a acesteia, a decis să depună o plângere penală la Parchet.

Agresorul, Ionuţ Pietraru, a fost acuzat că l-ar fi atacat chiar şi pe Iulian Herţanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta, dar şi pe Alexandru Lefter, fostul şef al Gărzii Forestiere din Buzău, ambii arestaţi tot în dosare DNA.

Interlopul Ionuţ Pietraru a mai făcut o victimă, în noiembrie 2016, dar de data aceasta din rândul poliţiştilor. Este vobra despre comisarul Daniela Enache, şeful Centrului de Detenţie din cadrul IJP Prahova. Conform unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Ionuţ Pietraru a fost trimis în judecată pentru ultraj, după ce a ameninţat-o pe şefa arestului.

„La data de 28.11.2016, în timp ce se afla sub puterea unui mandat de arestare preventivă, fiind încarcerat în Centrul de Retinere si Arest Preventiv Prahova, a solicitat agentilor supraveghetori anumite bunuri, la care nu avea dreptul potrivit legii, iar din cauza refuzului primit de la acestia, a început să se manifeste violent si a amenintat că le va mutila pe celelalte persoane private de libertate care se aflau în aceeasicameră cu el. În aceste conditii, seful Centrului de Retinere si Arest Preventiv Prahova, persoana vătămată E.M.D., având gradul de comisar de politie, a dispus mutarea inculpatului într-o altă cameră de detentie.

Urmare a refuzului sefului Centrului de Retinere si Arest Preventiv Prahova de a avea o atitudine conformă solicitării inculpatului, acesta din urmă a adresat amenintări cu violente fizice si moartea persoanei vătămate, dar si membrilor familiei acesteia.

Comportamentul agresiv al inculpatului a fost de natură a-i produce o stare de temere persoanei vătămate, care, în consecintă, a formulat plângere penală împotriva inculpatului”, se arată în comunicatul PCA Ploieşti.

Dosrul în care Ionuț Pietraru a fost trimis în judecată pentru ultraj se află pe rolul instanței penale a Judecătoriei Câmpina.