Ultima editie tiparita in format pdf

CSM Ploieşti are un nou director, Silviu Crîngaşu

Publicat pe 2017-09-13 11:38:34Mihail Marinescu

După mai bine de un an şi jumătate de „domnie” a lui Cezar Stoichiciu la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, timp în care acest club a trecut prin cea mai cruntă perioadă a existenţei sale, rămânând fără nicio echipă la nivel de seniori şi senioare şi cu retrageri din campionatele naţionale, iată că, recent, la timona CSM Ploieşti a fost numit Silviu Crîngaşu. Acesta a devenit noul director al clubului ploieştean, însă, faţă de predecesorul său, ştie mult mai multe despre sport, pentru că a fost sportiv de perfomanţă, ştiindu-se că a evoluat la FC Petrolul Ploieşti, sub comanda lui Mircea Dridea, dar are şi cunoştinţe de management, fiind absolvent al facultăţii de Management în Sport din cadrul Universităţii „Spiru Haret”, din Bucureşti, şi masterand al Universităţii de Petrol şi Gaze Ploieşti, specializarea „Administraţie Publică şi Integrare Europeană”. Aşadar, sunt şanse ca ca acest club sportiv să se redreseze şi să-şi reia locul în competiţiile naţionale. Silviu Crîngaşu s-a născut pe data de 7 martie 1960. A fost angajat recent în funcţia de consilier pe probleme de sport al Primarului Ploieştiului, Adrian Dobre, după care, iată, detaşat în funcţia de director al CSM Ploieşti. De-a lungul carierei sale a evoluat nu numai la FC Petrolul, dar şi la CFR Timişoara, Chimia Brazi şi Metalul Plopeni. De asemenea, a fost arbitru de fotbal, făcând, timp de zece ani, parte din lotul divizionar B. Din 2005, este preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova, în luna februarie a acestui ani primind votul alegătorilor pentru un mandat de încă 4 ani.

Proiecte ambiţioase şi interesante ale noului director
Marţi, 12 septembrie, noul director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Silviu Crîngaşu, a susţinut o conferinţă de presă în care a ţinut să discute despre planurile pe care şi le-a propus să le pună în practică în viitorul apropiat la clubul sportiv pe care-l conduce, neocolind nici problemele „arzătoare” cu care se confruntă CSM-ul de ceva vreme. Crîngaşu a asigurat că o să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a readuce sportul ploieştean acolo unde îi este locul. „Sunt câteva proiecte, dintre care unele se vor pune în practică imediat, altele pe termen mediu sau lung, în funcţie şi de ce ne poate rezerva colaborarea cu cei care coordonează în general această activitate şi mă gândesc la administraţia locală”, a precizat Silviu Crîngaşu. Un prim proiect se referă la activitatea Centrului de Copii şi Juniori al clubului, fiind pus în practică din calitatea sa de consilier al primarului, anume înscrierea în campionatele republicane de juniori A şi B a grupelor de copii, urmând ca în perioada imediat următoare, să se intensifice selecţia şi cooptarea de noi sportivi.

Baschetul şi handbalul, incluse într-un proiect ambiţios de revenire în elita sportului

Bomba bombelor, pentru că am avut parte şi de astfel de subiecte la conferinţa de presă, se referă la noua echipă de baschet ce va funcţiona la CSM Ploieşti, cu binecunoscutul internaţional Cătălin Burlacu angajat la club pe post de antrenor-jucător, cu un salariu de 4.000 de lei! „CSM-ul va avea o echipă de baschet la nivelul eşalonului secund, atât la băieţi, cât şi la fete”, a asigurat directorul clubului. Acesta a afirmat că a rămas surprins plăcut de atmosfera care era îninte la meciurile care se disputau în Sala Olimpia, atât la baschet, cât şi la handbal şi că ar fi păcat ca ploieştenii să nu aibă posibilitatea de a asista la astfel de meciuri. De asemenea, Crîngaşu doreşte să le redea ploieştenilor posibilitatea de a admira handbal de performanţă şi a vorbit despre o relansare a acestui frumos sport la CSM Ploieşti. Pentru început, accentul se va pune pe junioare şi juniori, la ce componenţă are acum clubul şi în viitorul sezon competiţional mai ales după ce se întorc sportivii care în acest moment sunt împrumutaţi la alte cluburi. „La handbal, în acest moment, clubul are grupe înscrise la juniori I, atât la fete, cât şi la băieţi, urmând ca, în sezonul următor, să fie înscrise în liga a 2-a. Apoi, vom urma paşii spre performanţă. Avem sportivi împrumutaţi la alte grupări care le oferă un nivel superior de competiţie. Nu a existat timpul necesar pentru a face altceva în această toamnă, pentru că miercuri (n.n. 13 septembrie) începe campionatul”. Da, există interesul, din partea noii conduceri a clubului, să avem din nou handbal în Divizia A feminin, dar nu s-a putut acum, din cauza timpului foarte scurt avut la dispoziţie. „Am avut o echipă superbă de handbal feminin şi era o încântare să vezi handbal de calitate la Ploieşti, cu public, cu atmosferă. A fost un magnet pentru iubitorii sportului! Eu sper ca, în timp scurt, să reuşim, cu jucătoarele proprii, cu transferuri făcute judicios, să construim o echipă care să poate face faţă rigorilor primei ligi”, afirmă Silviu Crîngaşu.
Un alt proiect se referă la formarea unui cabinet propriu de medicină sportivă la care sportivii să aibă acces gratuit şi să poată beneficia de serviciile unui medic de specialitate, proiect care se află în stadiul de propunere către comitetului de coordonare al clubului şi, implicit, Consiliului Local.

Bază sportivă lângă Hipodrom
„Un alt proiect, mult mai amplu, pe care vreau să-l propun – el a fost deja prezentat city managerului – vizează dezvoltarea infrastructurii. Este vroba despre o bază sportivă dedicată mai multor sporturi, fotbal, atletism, înot, în zona Hipodromului, pe o suprafaţă de 4 hectare, ce aparţine Primăriei Ploieşti. Ar fi un teren de fotbal cu suprafaţă sintetică, o pistă de atletism cu nouă culoare plus zonă de aruncări şi un bazin de înot. Totul cu condiţia respectării standardelor pentru organizarea competiţiilor internaţionale. Proiectul este depus la patrimoniu, adus la cunoştinţa city managerului şi va fi adus şi la cunoştinţa Consiliului Local. Cu menţiunea că pentru suprafaţa de fotbal putem obţine o gratuitate din partea Federaţiei Române de Fotbal”, a declarat directorul CSM-ului Ploieşti.

Parteneriat pentru Hipodrom
La conferinţa de presă, directorul CSM-ului Ploieşti a dezvăluit că există o propunere de parteneriat, înregistrată la primărie din luna mai, cu o firmă din Anglia care se ocupă special de curse de cai, de câini şi se propune o colaborare pe cel puţin 20 de ani. „Noi, CSM Ploieşti, nu avem în obiectul de activitate organizarea de curse. Trebuie să facem orice pentru a intra în parteneriat cu cineva care e licenţiat din acest punct de vedere”, a afirmat Silviu Crîngaşu.

Frumuseţea fetelor de la gimnastică, dar şi şanse de revigorare pentru secţia de box
Gimnastică ritmică şi box Noul director al clubului a fost încântat de fetiţele de la gimnastică, spunând chiar că sunt cele mai frumoase fete din lume, anunţându-ne că tocmai s-a semnat un referat pentru gimnastică ritmică. Totuşi, directorul şi-a arătat surpinderea de ce acest sport şi aceste fetiţe nu au beneficiat, până acum, de atenţia cuvenită, şi secţia de ritmică nu a fost încurajată, pentru că performanţă face, aduce medalii şi trofee importante. Nu a fost uitat nici boxul, antrenorul emerit, Titi Tudor, având deja semant un referat de cantonament, iar acesta, ca şi alţi coordonatori, o să aibă contract cu clubul, de activitate sportivă, conform noilor reglementări în vigoare.

Deblocarea conturilor
Silviu Crîngaşu a adus în discuţie şi o problemă extrem de delicată prin care trece clubul, problemă ce exista înainte, până ce Crîngaşu să fie numit director, anume litigii în instanţă, popriri pe nerespectarea unor contracte şi, ca o consecinţă, sunt bani care se duc pe achitarea acestora. Conturile sunt blocate, dar s-au făcut diligenţe pentru deblocarea acestora, asigură Crîngaşu. „Lucrăm la un doar de reeşalonare a datoriilor către bugetul de stat. Acestea nu se referă la neplata unor taxe, ci este vorba despre o dublă impunere, acea ambiguitate creată în aplicarea legii de folosirea PFA-ului sau a contractelor sportive. Valoarea datoriilor pentru care s-au blocat conturile este de circa 144.000 lei, iar pe 28 avem proces pe această temă. Dacă pierdem, sperăm ca măcar această reeşalonare să ne permită deblocarea. Vreau să vă mai spun că astăzi (n.n. 12 septembrie) am întocmit un referat prin care îi solicit Primarului Adrian Dobre să dispună un audit la CSM Ploieşti”.