Ultima editie tiparita in format pdf

Adio, Mircea Ionescu Quintus

Publicat pe 2017-09-20 09:36:56

Liderul liberal Mircea Ionescu Quintus, care a murit vineri, la Ploieşti, la vârsta de 100 de ani, a fost înmormântat luni, la Cimitirul Viişoara. Sicriul cu trupul neînsufleţit al omului politic a fost depus încă de duminică, la Biserica „Buna Vestire” din Ploieşti, aflată în imediata apropiere a reşedinţei familiei Quintus.

Încă de duminică, la biserică, au venit să aducă un ultim omagiu foşti şi actuali lideri PNL, printre care s-a aflat Raluca Turcan, Ludovic Orban, George Copos, Valeriu  Stoica, iar din partea formaţiunii politice ALDE a fost prezentă chiar Graţiela Gavrilescu, care este şi vicepremierul României. Îşi anunţase prezenţa şi ministrul de interne Carmen Dan, dar aceasta nu a mai putut veni la Ploieşti din cauza calamităţilor care s-au produs duminică seara la Timişoara, fiind prezentă acolo pentru a supraveghea operaţiunile specifice situației de criză.

Slujba de înmormântare a început la ora 12.00, iar după o oră cortegiul funerar s-a îndreptat către cimitirul Viişoara, unde familia Quintzus deţine un loc de veci.

Mircea Ionescu Quintus a fost înmormântat cu onoruri militare şi asta pentru că este de două ori decorat cu Ordinul Steaua României în grad de ofiţer şi cavaler.