Ultima editie tiparita in format pdf

Calul abandonat după ce a fost torturat a ajuns la Grădina Zoologică din Bucov, unde beneficiează, după cum ni s-a spus, de tratament medical, hrană şi condiţii civilizate de trai

Publicat pe 2017-09-07 11:30:14Mihail Marinescu

Revenim cu noutăţi în ce priveşte cazul dramatic al unui cal găsit de noi în stare foarte gravă, abandonat lângă o centrală termică pe Strada Transilvaniei din Ploieşti după ce a fost pur şi simplu torturat de nişte indivizi care nu pot fi numiţi oameni. Am solicitat, în scris, Administraţiei Parcului Memorial „Constantin Stere” din Bucov, locul unde a fost adus calul pentru tratament, datalii despre starea de sănătate a sărmanului căluţ, iar răspunsul, venit în scurt timp, a fost că respectivul cal se află cazat la Grădina Zoologică, într-un amplasament curat şi cu iluminat corespunzător.

„Se află în tratament şi beneficiează de hrană conform raţiei stabilită pentru această specie, apă curată la discreţie şi îngrijire corespunzătoare. Beneficiează de aşternut de paie curat, hrana neconsumată fiind îndepărtată şi înlocuită cu hrană proaspătă. Grădina Zoologică Bucov are medic cu experienţă şi personal îngrijitor calificat”, ne-au răspuns cei de la Administraţia Parcului Memorial „Constantin Stere” din Bucov pe mail. Totodată, sursa citată ne-a declarat că există serviciu de permanenţă, calul fiind supravegheat şi că orice modificare a stării sale de sănătate este adusă la cunoştinţa medicului veterinar, care decide modificările ce se impun. Sperăm ca respectivul cal să aibă noroc şi să îşi ducă mai departe traiul pe acest pământ în condiţii civilizate, să aibă puterea să-şi revină, el neavând nicio pentru starea în care a ajuns. Barbarii care i-au aplicat acele lovituri merită cea mai aspră pedeapsă, să treacă şi ei prin chinurile prin care a trecut bietul căluţ.